Tocăniță de soia cu ciuperci

foto lacto-ovo-vegetariankitchen.blogspot.com

O mâncare de post ieftină și rapidă. Tocănița de soia cu ciuperci simplă și rapidă, o mâncare delicioasă care poate fi servită simplă în perioada postului sau cu smântână.

Ingrediente pentru tocăniță

100 g soia cuburi, 500 g ciuperci, 1 ceapă mare, 4-5 lg vegeta congelată, 1 lg delikat, 1 gogoșar sau ardei kapia, 3 lg pastă de roșii, 1 lg-ță boia, 1 lg-ță cimbru, mărar, 5-6 căței de usturoi, 3-4 lg ulei, sare și piper

Călim ceapa tocată în ulei cu 1 lg delikat, 4-5 lg de vegeta congelată și puțină apă până se înmoaie legumele. Adăugăm cuburile de soia și 2 căni de apă fierbinte.

Punem ardeiul tăiat cubulețe.

Când soia este fiartă adăugăm ciupercile tăiate și fierbem 10-15 minute. Adăugăm pasta de roșii, cimbru, boia, sare și piper după gust. Lăsăm să fiarbă până scade apa și se formează un sos potrivit, adăugăm usturoiul pisat și mărarul tocat și mai fierbem 1 minut.

Servim tocănița caldă cu mămăliguță sau pâine proaspătă.

Poftă bună!

Exit mobile version