Tocăniță de ardei copți. Rețetă absolut delicioasă

tocanita-de-ardei-copti

foto retetefeldefel.ro

Tocănița de ardei copți probabil nu mai are nevoie de nici o prezentare, o mâncare simplă și plină de savoare, de post, alături de care ar merge tare bine mamaliga.

Tocănița de ardei copti este excelentă atât caldă cât și rece!

Ingrediente

Mod de preparare

Coace ardeii pe plită, în tigaie sau la cuptor, până ce se înmoaie bine. Curăţă-i şi lasă-i deoparte. Toacă ceapa şi usturoiul mărunt, apoi căleşte-le în uleiul de măsline pentru 4-5 minute, agitând legumele constant, pentru a se găti uniform.

Pune ardeii tăiaţi fâşii lungi sau cuburi peste ceapă, adaugă 4-5 linguri de apă şi lasă tocăniţa la foc mic, cu capacul pus, pentru 5-7 minute.  

Adaugă roşiile cuburi şi un praf de sare, amestecă bine şi pune din nou capacul cratiţei. După alte ~10 minute (mai adaugă puţină apă, dacă e necesar), dă tocăniţa de pe foc, potriveşte-o de sare şi piper, apoi presară pătrunjelul tocat mărunt.

Serveşte tocăniţă de ardei copţi cu o lingură de smântână/iaurt, dacă mănânci de dulce, sau cu puţină smântână vegetală, dacă ţii post.

Dacă ai ardei copţi conservaţi, îi poţi folosi pentru a prepara aceasta tocăniţă. Va dura chiar mai puţin astfel, însă gustul va fi puţin diferit.

Exit mobile version