Tartă cu spanac și ciuperci

tarta

foto: https://lacto-ovo-vegetariankitchen.blogspot.com/2020/01/tarta-cu-spanac-si-ciuperci.html

Ingrediente pentru tartă cu spanac și ciuperci

Aluat:

100 g unt de cocos, 250 g făină, iaurt de soia, un praf de sare

Pentru aluat, untul de cocos trebuie să fie la temperatura camerei, nu topit. Untul se apasă cu dosul unei linguri până capătă aspect de untură, apoi se amestecă cu făina rezultând un aluat nisipos.

Se adaugă iaurtul treptat până când aluatul devine compact. Se întinde aluatul în forma de tartă, se ințeapă cu furculița și se coace în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 15 minute.

Umplutura:

1 leg. ceapă verde, 250 gr. ciuperci champignon, 5 grăunți mici de usturoi, 1/2 cutie de tofu (Inedit), 2 lg. ulei, 2 lg. drojdie inactivă, 50 gr. spanac, 100 ml smântână vegetala (Take it veggie), 1 lg. faină

Se călește ceapa verde tocată împreună cu ciupercile tăiate felii in cele 2 lg. de ulei, până scade apa lăsată de ciuperci. Se adaugă tofu sfărâmat cu mâna, usturoiul zdrobit sau ras fin și drojdia inactivă. Se mai călesc toate ingredientele aproximativ 5 minute.

Separat se amestecă smântâna vegetală cu făina și se încorporează în amestecul din tigaie, după ce a fost stins focul, apoi adăugăm spanacul tocat.

Punem compoziția peste aluat și o întindem cu o lingură pe toată suprafața acestuia.

Se bagă tava în cuptorul încins la 180 grade Celsius pentru aproximativ 30 minute.

Exit mobile version