Tartă cu dovleac copt și nuci. Desertul parfumat al toamnei

Tarta cu dovleac copt si nuci

foto catine.ro

Unul dintre cele mai simple, delicioase și aromate deserturi de toamnă este rețeta de tartă cu dovleac copt și nuci. Crusta crocantă din aluat fraged umplută cu o cremă de dovleac copt și un decor frumos din nuci cu semințe de dovleac, transformă acest desert într-un spectacol de toamnă minunat.

Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente, însă va trebui să aloci ceva mai mult timp pentru pregătirea elementelor care compun desertul. Aluatul de tartă se prepară simplu din unt cu zahăr, un ou și făină. Iar pentru cremă, pe lângă clasicul dovleac copt, mai ai nevoie de două ouă și lapte condensat.

Ingrediente

Pentru acest desert ai nevoie de ingrediente pentru aluatul fraged de tartă și de ingrediente pentru crema de dovleac. Împarte-le de la început pe categorii, pentru a-ți ușura munca.

Ingrediente pentru aluat de tartă:

Ingrediente pentru crema de dovleac:

Mod de preparare

Începe cu pregătirea dovleacului. Acesta necesită timp pentru coacere, dar și pentru răcire. În timp ce dovleacul se coace în cuptor, pregătește aluatul fraged pentru tartă.

Cum prepari aluat de tartă

Într-un bol, amestecă făina trecută prin sită, în prealabil, cu sarea și zahărul pudră. Amestecă bine ingredientele și adaugă peste ele untul rece, tăiat în cuburi și oul. Cu vârfurile degetelor amestecă rapid toate ingredientele. Vei obține un aluat ușor sfărâmicios.

Împachetează aluatul de tartă într-o folie de prospețime si pune-l la rece pentru cel puțin 30 de minute.

Cu 10 minute înainte de expirarea timpului, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Cu ajutorul sucitorului de aluaturi, întinde aluatul pe masa presărată cu făină. Încearcă să-i dai formă circulară mult mai mare decât diametrul formei de copt (aproximativ 32-34 cm).

Transferă aluatul în interiorul formei de tartă. Îmbracă cu aluatul fraged atât baza cât și pereții laterali ai formei. Decupează surplusul de aluat de deasupra și înțeapă baza aluatului din loc în loc, cu o furculiță.

În interiorul aluatului așază o hârtie de copt și umple-o cu boabe de fasole. Pune forma la cuptor și coace aluatul de tartă la 180 de grade Celsius, pentru 20 de minute. Înlătură hârtia cu boabele de fasole și mai coace aluatul pentru 7-8 minute. În acest fel se va rumeni și la bază.

Cum prepari crema pentru tartă cu dovleac copt și nuci

În timp ce aluatul de tartă se coace la cuptor, pregătește crema pentru umplerea prăjiturii. Pune dovleacul copt și curățat de coajă în recipientul unui mixer. Adaugă laptele condensat, ouăle, aromele, împreună cu un praf de sare, și amestecă toate aceste ingrediente până se omogenizează.

Toarnă crema de dovleac copt în interiorul aluatului de tartă și mai pune forma de copt pentru12-15 minute, la 150 de grade.

Lasă tarta să se răcească, decoreaz-o după imaginație cu nuci și semințe, apoi o poți porționa.

Exit mobile version