Supă rece de dovlecei cu mentă 

Supa-rece-de-dovlecei-cu-menta

foto catine.ro

Pentru că este sezonul dovleceilor de grădină, gustoși și hrănitori, îți oferim o rețetă de supă rece de dovlecei cu mentă. Te vei bucura de gustul plăcut și aromat al unei supe simple și ușoară în zilele călduroase de vară.

Nu ai nevoie de multe ingrediente și nu vei petrece nici timp îndelungat în fața aragazului. Iar dacă nu ai nimic împotriva dovlecelului crud, poți prepara supa chiar și fără fierbere. Consumul de dovlecel oferă o multitudine de beneficii organismului.

Supă rece de dovlecei cu mentă – Ingrediente

Mod de preparare

Spală bine dovleceii și dă-i pe răzătoarea mare. Nu este necesar să le îndepărtezi coaja dacă sunt cruzi. Coaja conține și ea vitamine și ar fi păcat să nu beneficiezi de acestea. Pune dovleceii răzuiți într-o sită așezată deasupra unui vas. Presară sare peste ei. Astfel, aceștia se vor deshidrata ușor, iar lichidul se va scurge în vas.

În timp ce dovleceii se deshidratează, curăță ceapa și toac-o mărunt. Pune o lingură din uleiul de măsline într-o crăticioară, la încins. Când este înfierbântat, adaugă ceapa și amestec-o pentru 1 minut. Stoarce bine răzătura de dovlecei în mâini și adaug-o peste ceapa din tigaie.

Spală crenguțele de mentă și adaugă-le în tigaie. Amestecă intens ingredientele pentru supă rece de dovlecei cu mentă. Astfel se vor întrepătrunde bine gusturile și aromele acestora. Lasă dovleceii căliți să se răcească acoperiți, așa încât să se infuzeze cu aroma mentei. Apoi, înlătură crenguțele de mentă și pasează dovleceii cu ajutorul unui blender.

Curăță unul sau doi căței de usturoi, pisează-i bine presărați cu sare și adaugă puțin ulei de măsline, ca pentru rețeta de mujdei. Adaugă iaurtul și amestecă bine. Pentru un plus de aromă poți adăuga și frunze de busuioc.

Spală mărarul verde și pătrunjelul verde și toacă-le mărunt. Adaugă-le în compoziția de iaurt cu ulei și usturoi. Adaugă acest amestec peste dovleceii pasați. Potrivește gustul cu sare, piper și suc de lămâie. Potrivește textura supei cu o parte din lichidul scurs de la dovlecei.

Poftă bună!

Exit mobile version