Supă cremă de roșii coapte cu usturoi

Supa crema de rosii coapte cu usturoi

foto retetefeldefel.ro

Este sezonul roșiilor de grădină gustoase și sănătoase și vrei să te bucuri cât mai mult de savoarea lor în bucate? Încearcă o rețetă de supă cremă de roșii coapte, cu usturoi perfectă pentru o masă delicioasă.

Supele cremă sunt foarte apreciate indiferent de sezon. Sunt gustoase, sunt cremoase și frumos colorate, dar și foarte consistente. Pot fi servite calde sau reci, cu pâine prăjită, crutoane aromate sau diferite aluaturi sărate.

Ingrediente pentru supa cremă:

Mod de preparare

Spală bine roșiile și șterge-le cu prosoape de hârtie. Ia o formă de ceramică sau o tavă de cuptor și unge-o cu puțin ulei de măsline. Așază la baza ei rondele de ceapă și crenguța de cimbru. Adaugă roșiile peste ceapă, cu crenguțe cu tot. Pune printre roșii grăunți de usturoi, fără a-i decoji. Stropește totul cu ulei de măsline, presară sare și piper, dar și câteva crenguțe de oregano proaspăt.

Pune tava cu roșiile la cuptor la 200 de grade Celsius pentru 15-20 de minute. Este important să nu desfaci roșiile din crenguțe pentru a nu se stafidi prea mult coaja în timpul tratamentului termic.

Pune o oală cu un litru de apă pe flacăra aragazului. Lasă apa să atingă punctul de fierbere și adaugă o linguriță de sare. Curăță ceapa, cartoful și țelina. Spală-le cu apă rece, toacă-le în cuburi și pune-le în oala de pe aragaz. Lasă legumele să fiarbă până când se pot pasa.

Când ai roșiile coapte și legumele fierte poți prepara delicioasa supă cremă de roșii coapte.

Scurge legumele fierte, într-un vas, dar nu arunca supa. Curăță 3/4 din cantitatea de roșii coapte și adaugă-le peste legumele fierte. Restul de roșii coapte le păstrezi pentru momentul servirii. Curăță și usturoiul copt. Adaugă-l și pe acesta în vas împreună cu rondelele de ceapă.

Spală frunzele de busuioc, toacă-le mărunt și adaugă-le în vas. Cu ajutorul unui blender transformă toate aceste ingrediente într-un piure cremos și frumos colorat. Potrivește textura pentru supă cremă cu supa de la legumele fierte.

Exit mobile version