Supă – cremă de conopidă cu morcovi

foto lacto-ovo-vegetariankitchen.blogspot.com

Pe lângă faptul că este foarte gustoasă, supa cremă de conopidă cu morcovi este și foarte versatilă: se poate servi la micul dejun, pe post de pastă tartinabilă (pate vegetal), ca gustare între mese, pe post de sos în salate (inlocuind maionezele).

Ingrediente pentru supa cremă de conopidă cu morcovi:

O conopidă mică (400 g), 2 morcovi, 2 cartofi, 1 ceapă, 50 g unt, 1 lg. făină, pătrunjel verde, sare și piper.

Punem conopida desfăcută în buchețele, morcovii și cartofii la fiert în 2 l apă cu sare. Cănd apa clocotește adăugăm și ceapa tăiată bucăți .

După ce au fiert legumele strecurăm supa și pasăm legumele sau le trecem prin sită.

Separat topim untul și adăugăm făina amestecând bine, apoi punem 1-2 polonice din apa în care au fiert legumele.

Punem supa strecurată în legumele pasate, adăugăm făina dizolvată în unt și mai lăsăm să fiarbă 15 minute. Potrivim gustul cu sare și piper și stingem focul.

Servim supa presărată cu pătrunjel și alături de pâine prăjită.

Poftă bună!

Exit mobile version