Sufleu de conopidă cu brânză – Rețetă simplă și gustoasă

sufleu-de-conopida

foto fanatik.ro

Dacă ești în căutarea unui preparat simplu pentru masa de prânz, îți oferim o rețetă de sufleu de conopidă cu brânză. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente și nici de tehnici speciale pentru a prepara un astfel de sufleu, inspirat din bucătăria franțuzească.

Despre conopida, se știe că este una dintre cele mai sănătoase legume, datorită conținutului ridicat de vitamine, minerale și antioxidanți. Fibrele din conținutul conopidei contribuie la eliminarea grăsimilor în exces din organism, dar și la un tranzit intestinal sănătos.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea conopidei, care necesită curățare de frunze și cotoare și desfacere în buchețele. Apoi clătește bine buchețelele de conopidă cu apă și lasă-le la scurs.

Așază pe flacăra aragazului o oală cu 2 litri de apă. Când apa începe să fiarbă, adaugă o lingură cu sare. Amestecă până când sarea se dizolvă și lasă apa să ajungă din nou la punctul de fierbere. Adaugă sucul de lămâie, apoi buchețelele de conopidă și fierbe-le pentru 10 minute. Sarea va ajuta conopida să se pătrundă, iar sucul de lămâie să nu oxideze.

După fierbere, transferă-le într-o sită și lasă-le la răcit. Când ai conopida pregătită poți pregăti și restul ingredientelor.

Cum prepari sufleu de conopidă cu brânză

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Amestecă într-un bol încăpător, gălbenușurile, uleiul de măsline și iaurtul. Dacă nu găsești un iaurt cremos, poți pune smântână de consum cu un procent de 20 % grăsime. Este importantă textura cremoasă a compoziției pentru reușita sufleului.

Adaugă un praf de sare și unul de piper. Apoi adaugă brânza dată pe răzătoare și buchețelele de conopidă bine scurse omogenizează bine amestecul de ingrediente. Atenție la cantitatea de sare pentru că vei folosi și brânză sărată!

Pune albușurile în bolul mixerului și adaugă un praf de sare peste ele. Mixează-le până când devin spumoase. Apoi, adaugă spuma de albușuri, treptat în amestecul de ingrediente de mai sus.

Unge o formă termorezistentă cu ulei de măsline sau cu unt și întinde compoziția pentru sufleu în ea. Coace deliciosul sufleu de conopidă cu brânză pentru 25-30 de minute, la 180 de grade Celsius sau până când se rumenește frumos la suprafață.

Decorează-l cu verdeață proaspătă pentru un plus de aromă și prospețime.

Exit mobile version