Sarmale cu ciuperci

foto: http://lacto-ovo-vegetariankitchen.blogspot.com

Ingrediente pentru sarmale cu ciuperci:

1 varză murată, 500 g ciuperci pleurotus, 2 cepe, 1-2 morcovi, 20 lg rase de orez, 4-5 lg de nuăa măcinată, 4-5 lg de ulei, 2 ouă, cimbru, foi de dafin, pastă de roșii, sare și piper.

Înăbușim ceapa și morcovul în 3 linguri de ulei și puțină apă.

Adăugăm orezul spălat împreună cu o ceașcă de apă și fierbem până scade apa și se umflă puțin orezul.

Adăugăm ciupercile tocate la robot și nuca măcinată fin.

Punem cimbrul , sare , piper și cele 2 ouă.

Punem pe foaia de varză câte 1 lingură din compoziție și învelim sarmalele.

Sarmalele trebuie învelite foarte bine pentru a nu se desface când le fierbem.

Într-un vas mai mare punem 1-2 linguri de ulei și foi de varză tocate, apoi așezăm sarmalele presărate cu puțin cimbru. Adăugăm pasta de roșii, 2-3 foi de dafin și punem foi de varză între straturile de sarmale. Adăugăm apă cât să acopere sarmalele și fierbem până scade apa. Dacă sarmalele nu sunt fierte după ce scade apa, mai putem adăuga apă și apoi să le mai fierbem puțin.

Servim sarmalele calde cu smântână și ardei iute.

POFTĂ BUNĂ!

Exit mobile version