Salată de toamnă asortată

foto lacto-ovo-vegetariankitchen.blogspot.com

O salată de toamnă apetisantă, preparată cu varză, ardei, conopidă, țelină, ceapă și morcov — este asezonată cu oțet și mirodenii. Această salată delicioasă poate înlocui cu succes murăturile .

Ingrediente pentru salata de toamnă asortată:

2 kg varză, 2 kg morcovi, 3 kg ardei kapia sau gogoșari, 2 kg conopidă, 2 rădăcini de țelină, 1 l oțet, 500 ml ulei, 600 g zahăr, 300 g sare, foi de dafin, piper.

Țelina și morcovul se dau pe răzătoare. Varza și ardeiul se taie fideluță. Conopida se desface în buchețele mici. Între straturile de legume se presară sare și zahăr și se lasă 2 ore să îți lase legumele zeama lor. Apoi se adaugă uleiul și oțetul și se mai lasă aprox. 12 ore .

La final presărăm piper, adăugăm foile de dafin și punem salata în borcane. Din cantitățile enumerate am umplut 13 borcane de 670 g.

Poftă bună!

Exit mobile version