Salam de biscuiți cu nuci și ciocolată. Desert simplu și delicios, de post

Salam-de-biscuiti-de-post

foto retetepractice.ro

În zilele de post îți poți răsfăța familia cu deserturi delicioase, mai simple și mai rapid de preparat. Una dintre rețetele cele mai populare din categoria deserturilor de post este cea de salam de biscuiți cu nuci și ciocolată.

Tot ce trebuie să faci este să alegi un tip de biscuiți simpli, fără unt sau lapte în compoziție. La fel optezi și pentru ciocolată. Citești cu atenție ingredientele de pe etichetă și alegi produsele de post.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe prin a aduna pe masa de lucru toate ingredientele și fă-le inventarul, consultând lista, pentru a nu omite niciunul. Apoi pregătește vasele și ustensilele de lucru pentru a le avea la îndemână.

Ai nevoie de o cratiță în care să prepari siropul, de un bol în care să amesteci ingredientele și un chopper, sau robot pentru a mărunți o parte din ingrediente. Mai ai nevoie de două bucăți de folie în care să montezi desertul. Când ai toate ingredientele și ustensilele pregătite, poți începe prepararea deliciosului desert de post.

Cum prepari salamul de biscuiți cu nuci și ciocolată

Mai întâi pune 1/4 din cantitatea de biscuiți în robot și 1/4 din cantitatea de nuci. Mărunțește fin aceste ingrediente, apoi transferă-le într-un bol încăpător.

Rupe ceilalți biscuiți în bucăți mai mari și toacă nucile cu un cuțit. Adaugă totul în bolul cu ingredientele mărunțite. Amestecă-le bine pe toate. Pune o cratiță pe flacăra aragazului și adaugă în ea apa și zahărul. Amestecă bine până la dizolvarea zahărului apoi adaugă ciocolata ruptă.

Din nou amestecă până când se dizolvă ciocolata. Stinge focul și adaugă untul de cacao peste compoziția fierbinte. Adaugă și esența de rom și amestecă bine până când untul de cacao este topit și compoziția omogenizată.

Toarnă siropul de ciocolată peste ingredientele din bol și amestecă ușor pentru a nu sfărâma bucățile de biscuiți. Lasă compoziția să se tempereze, apoi împarte-o în două și așaz-o peste cele două bucăți de folie. Modelează-le frumos sub formă de salam ajutându-te de cele două folii, apoi strânge bine foliile în jurul bucăților de salam de biscuiți cu nuci și ciocolată și leagă-le la capete.

Pune salamul de biscuiți la frigider pentru 2-3 ore, sau până când acesta devine ferm și îl poți porționa frumos. Dacă te grăbești, îl poți pune la congelator pentru 30 de minute, apoi îl poți porționa.

Poți decora salamul de biscuiți cu zahăr pudră, cu fulgi de nucă de cocos, sau cu pudră de cacao.

Exit mobile version