Rețeta genială de zacuscă de vinete cu ardei copți. Cum se prepară și care este secretul

reteta-zacusca-de-vinete

foto monitorulcj.ro

Pentru că este sezonul vinetelor gustoase și suculente, îți recomandăm să le conservi pentru sezonul rece. Descoperă o rețetă de zacuscă de vinete, care se numără printre cele mai îndrăgite tipuri de conserve din legume.

O rețetă genială de zacuscă de vinete cu delicioșii ardei copți garantează un gust deosebit și un timp mai scurt petrecut în bucătărie decât la variantele obișnuite ale acestui preparat. Iată care este secretul celui mai bun rezultat.

Rețetă de zacuscă de vinete cu ardei copți. Ingrediente

Mod de preparare

Înainte de a prezenta modul de preparare al zacuștei de vinete cu ardei copți, este important ca vinetele și ardeii capia sau gogoșarii să fie copți ori puși pe grătar, astfel încât să aibă coaja bine făcută și o aromă de ars. Aici este secretul pentru un gust excepțional.

După coacere, pentru a le curăța ușor și rapid, presară sare atât peste vinete cât și peste ardei. Acoperă-le cu o folie de prospețime și lasă-le 10-15 minute. Legumele se vor înăbuși sub folie, iar coaja lor se va desprinde foarte ușor.

Curăță vinetele și ardeii umezindu-ți mâinile cu apă rece. Nu le curăța sub jet de apă pentru a nu le afecta gustul. Odată cu apa, care trece peste legume, se va scurge și sucul acestora. Vezi aici și un articol cu sfaturi și trucuri despre cum se curăță perfect ardeii copți.

După curățare, pune vinetele și ardeii în site de scurgere. Aruncă sucul de la vinete la chiuvetă, iar sucul de la ardei folosește-l la fierberea conservei. După scurgere, toacă mărunt vinetele și ardeii copți.

Cât timp stau legumele la scurs, pregătește și ceapa. Curăță ceapa, clătește-o cu apă rece și toac-o mărunt.

Rețetă de zacuscă de vinete cu ardei copți

Pune uleiul într-un ceaun sau într-o cratiță mare, cu o capacitate de 7-8 litri. Așază vasul pe flacăra aragazului și lasă uleiul să se înfierbânte. Adaugă ceapa și las-o să se călească până când devine sticloasă. Amestecă ceapa cu o spatulă pentru a nu se arde.

Nu o căli în exces pentru a nu căpăta gust de ceapă prăjită. Când începe să se coloreze spre brun, adaugă peste ceapă puțin din sucul de la ardeii copți. Astfel nu vei mai obține acel gust de ceapă prăjită.

După ce s-a pătruns bine ceapa, adaugă vinetele coapte și ardeii copți. Amestecă intens cu o spatulă pentru a se omogeniza bine amestecul de legume. Adaugă și sucul de la ardeii copți și fierbe legumele pentru zacuscă aproximativ 60 de minute. Adaugă și o linguriță de sare, 1/4 linguriță de piper măcinat și crenguțele de cimbru.

Amestecă periodic în zacusca de vinete. Când uleiul începe să se ridice la suprafață, pe marginile vasului, adaugă bulionul de roșii. Din nou, amestecă bine ingredientele pentru omogenizare.

Mai prepară delicioasa rețetă de zacuscă de vinete pentru aproximativ 30 de minute. În acest interval de timp, gustă zacusca și asezonează-i gustul cu sare și piper, dar și cu zahăr dacă adori gustul ușor dulceag.

Pune zacusca fierbinte în borcane sterilizate. Închide borcanele ermetic cu capacele din dotare.

Acoperă borcanele cu pături și lasă-le acolo până când se răcesc complet. Apoi le poți eticheta frumos și așeza pe raftul din cămară. Te vei bucura de gustul delicios al conservei de vinete în sezonul rece sau în perioadele când faci pauză de la preparatele cu carne.

Exit mobile version