Reţetă dulceaţă de pere

dulceata-de-pere

dulceata-de-pere

Se apropie toamna, iar perele sunt deja pârguite și te îmbie cu aroma și forma lor spectaculoasă. Te îngrijorează faptul că nu apuci să te bucuri deplin de savoarea lor? Conservă-le pentru iarnă, preparând o rețetă de dulceață de pere, delicioasă, fină și aromată.

Perele delicioase și suculente, dar și foarte parfumate, n-ar trebui să lipsească din coșul tău cu fructe de toamnă.

Ingrediente

Mod de preparare

Pentru reușita sigură a dulceții, nu opta pentru pere foarte coapte și suculente. Bucățile de pere se vor strivi în timpul tratamentului termic datorită aportului de suc și vei obține gem de pere, nu dulceață.

Spală perele, șterge-le și taie-le în sferturi pe lungime. Cu un cuțit mic pentru fructe și legume îndepărtează cotoarele perelor. Coaja nu o îndepărta decât dacă este foarte fermă sau dacă este deteriorată. Apoi taie sferturile de pere în trei sau patru bucăți. Nu le tăia în cuburi mici pentru a nu se strivi în timpul fierberii.

Stoarce sucul de la lămâie și împarte-l în două. cu prima parte stropește bucățile de pere pentru a nu oxida. A doua parte o vei adăuga în siropul de zahăr pentru a nu se recristaliza zahărul. Când ai perele pregătite poți aprinde flacăra aragazului și începe prepararea dulceții.

Cum prepari dulceață de pere

Așază pe flacăra aragazului o cratiță cu baza din mai multe straturi. Adaugă în cratiță mai întâi apa, apoi zahărul și peste acesta sucul de lămâie. Amestecă cu o spatulă de lemn până când se umezește tot zahărul.

Lasă siropul să fiarbă pentru 5-6 minute, apoi adaugă bucățile de pere. Fierbe perele în sirop pentru 5 minute, apoi stinge focul. Agită ușor cratița pentru a acoperi toate bucățile de pere cu sirop.

Adaugă batonul de scorțișoară și lasă cratița cu pere în sirop pe masa din bucătărie pentru 4-5 ore. După acest interval de timp Transferă bucățile de pere în alt vas, cu ajutorul unei spumiere. Pune cratița cu sirop din nou la fiert și lasă-l până când trece testul picăturii.

Pune din nou perele în sirop și îndepărtează batonul de scorțișoară. Mai lasă-le să fiarbă pentru 5-6 minute.

Pune delicioasa dulceață de pere în borcane sterilizate și închide-le ermetic cu capace corespunzătoare. Acoperă-le cu ștergare și lasă-le acolo până a doua zi când se vor răci, apoi le poți transfera pe raftul din cămară.

Exit mobile version