Prăjitură răsturnată cu caise. Desert de vară aromat

prajitura-cu-caise

foto bzi.ro

Dacă adori caisele coapte și aromate nu ezita să le incluzi în cât mai multe rețete de deserturi. Îți oferim o delicioasă rețetă de prăjitură răsturnată cu caise, simplă și ușor de preparat.

Te vei bucura de gustul minunat al caiselor caramelizate, dar și de aspectul pe care îl vor oferi prăjiturii. Este o prăjitură delicioasă de vară, dar pe care o poți pregăti mai târziu și cu caise din compot.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea caiselor pe care le speli bine și le lași la scurs într-o sită. După ce sunt bine scurse, sparge caisele în jumătăți și îndepărtează sâmburii. Între timp pregătește și ingredientele pentru blatul prăjiturii.

Sparge ouăle într-un bol și adaugă peste ele un praf de sare, zahărul tos și zahărul vanilinat. Amestecă făina cu praful de copt și trece amestecul prin sită. Pune iaurtul într-o sită deasă și lasă-l 10 minute la scurs.

Pregătește o formă rotundă de copt pe care o ungi cu puțin unt și presari zahăr pudră. Când ai aceste ingrediente și forma de copt pregătite, poți porni cuptorul la 180 de grade Celsius pentru a se încălzi.

Cum prepari și coci delicioasa prăjitură

Amestecă bine ouăle cu zahărul și sare până când obții o compoziție spumoasă. Adaugă uleiul și omogenizează compoziția. Adaugă iaurtul și din nou omogenizezi compoziția. La final adaugă făina amestecată cu praful de copt.

Adaugă aceste ultime ingrediente treptat, în timp ce amesteci compoziția cu o spatulă, folosind mișcări circulare. Așază jumătățile de caise în forma de copt cu deschizătura în sus.

Presară în interiorul caiselor pudră de scorțișoară și pesmet. Pesmetul va absorbi sucul de la caise care va rezulta în timpul tratamentului termic. Peste jumătățile de caise umplute cu scorțișoară și pesmet întinde uniform compoziția pentru blatul prăjituri.

Pune tava la cuptor și coace prăjitura cu caise pentru 30-35 de minute la 180 de grade Celsius. După coacere, lasă prăjitura să se tempereze 10 minute în forma de copt. Apoi o poți răsturna pe un platou rotund. O lași să se răcească bine înainte de a o porționa.

În sezonul rece când nu te poți bucura de caise proaspete, poți prepara prăjitura și cu caise din compot.

Exit mobile version