Prăjitura Kinder felie de lapte

Prajitura-Kinder

foto catine.ro

Prăjitura Kinder felie de lapte este una dintre acele prăjituri despre care poți spune că este pe cât de simplă, pe atât de gustoasă. În plus, este adorată de copii.

Prăjitura are la bază două blaturi cu cacao mai speciale, dense și ușor umede. Între acestea, se răsfață o delicioasă cremă de lapte cu o textură onctuoasă și aromă de miere. Este preparată din smântână pentru frișcă naturală, miere și lapte condensat.

Aspectul prăjituri este atât de uniform, iar contrastul de texturi și culori este cuceritor. Merită preparată atât pentru deliciul dulce al zilei, cât și pentru un platou cu prăjituri festive.

Prăjitura Kinder felie de lapte – Ingrediente

Ai nevoie de două tipuri de ingrediente pentru a realiza așa prăjitură delicioasă și cu aspect uniform.

Pentru blaturile cu cacao, preparate într-o tavă de 33/43 cm:

Pentru crema de lapte:

Prăjitura Kinder felie de lapte – Mod de preparare

Începe cu pregătirea compoziției pentru blaturile prăjiturii. Adună pe masa de lucru toate ingredientele și pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Ia două boluri și separă în ele albușurile de gălbenușuri. Presară puțină sare peste albușuri și mixează-le energic până când devin spumoase. Adaugă lingură cu lingură zahărul, în timp ce mixezi energic. Te oprești din mixat atunci când bezeaua devine fermă.

În bolul cu gălbenușuri adaugă mierea, uleiul și laptele. Omogenizează bine și acest amestec.

Apoi, amestecă făina cu praful de copt, pudra de cacao și grișul. Trece amestecul prin sită și adaugă-l în compoziția de gălbenușuri. Încorporează în această compoziție și bezeaua de albușuri, adăugată treptat.

Pune hârtie de copt în două tăvi de aceleași dimensiuni și întinde în ele compoziția împărțită în mod egal. Coace blaturile cu cacao timp de 20 de minute la 180 de grade Celsius. Le poți coace în același timp, folosind funcția de ventilație a cuptorului.

Cum prepari crema de lapte cu miere

Mai întâi, pune gelatina la hidratat în lapte. Apoi, diluează pe baie de aburi și las-o la răcit. Mixează smântâna pentru frișcă, până când devine fermă. Adaugă zahărul vanilinat și continuă mixarea.

Adaugă laptele condensat, mierea și un praf de sare. Aceasta ajută la accentuarea gustului. La final, adaugă gelatina diluată și amestecă intens pentru omogenizarea compoziției.

Așază o folie de prospețime în tava în care ai copt blaturile. Pune primul blat cu cacao în tavă, după răcirea completă.

Peste acesta, întinde crema de lapte și niveleaz-o uniform. Apoi, așază peste cremă al doilea blat cu cacao. Pune blatul cu partea de la baza tăvii deasupra pentru partea de jos este întotdeauna uniformă.

Partea de deasupra se mai deformează în timpul coacerii. Acoperă prăjitura Kinder felie de lapte cu o folie de prospețime și pune-o la rece pentru câteva ore.

O poți lăsa chiar de pe o zi pe alt pentru a se porționa perfect.

Exit mobile version