Prăjitură de post cu morcovi. Rețetă simplă și rapidă

prajitura-de-post-cu-morcovi

foto catine.ro

Dacă adori gustul și aroma morcovilor în mâncăruri, află că îi poți include chiar și în deserturi. Vă oferim o rețetă simplă și rapidă de prăjitură de post cu morcovi.

Prăjitura este delicioasă, plăcut aromată, frumos colorată și are o textură ușor umedă. O poți prepara și sub formă de chec, dar și pe post de blat de tort. Poți savura prăjitura simplă, doar decorată cu puțin zahăr pudră cu aromă de vanilie. Însă, dacă ai timp și dorești să te aventurezi puțin mai mult în bucătărie, poți prepara pentru ea și o glazură Icing de lămâie. Este o glazură albă cu gust dulce-acrișor și efect răcoritor.

Ingrediente

Ai nevoie de două tipuri de ingrediente, pentru a prepara prăjitura cu morcovi: ingrediente pentru blat și pentru glazură. Sunt ingrediente foarte simple și accesibile.

Pentru blatul prăjiturii:

Pentru glazura:

Mod de preparare

Începe cu pregătirea ingredientelor pentru blatul prăjiturii. Mai precis, curăță morcovii și dă-i pe răzătoarea mare, iar nuca macin-o mărunt. Poți opta pentru bucăți mai mari de nucă, sau pentru a o mărunți fin și a oferi o textură densă și uniformă prăjiturii. Răzuiește coaja de la o portocală iar pulpa transform-o în suc.

Cum prepari blatul cu morcovi

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Pune într-un bol făina trecută prin sită împreună cu praful de copt. Adaugă sarea și nucile măcinate și omogenizează bine amestecul. În alt bol, amestecă laptele vegetal cu sucul de portocală și uleiul.

Adaugă morcovii răzuiți și coaja de portocală răzuită. Tot aici adaugă și pudra de scorțișoară. Amestecă cele două tipuri de ingrediente în același bol și omogenizează bine compoziția.

Tapetează cu puțin ulei și făină o formă de copt circulară de 25 cm și întinde compoziția pentru prăjitură de post cu morcovi în ea. Coace prăjitura pentru 35-40 de minute la 180 de grade Celsius. Fiind o prăjitură cu textură ușor umedă, nu poți apela la testul scobitorii pentru a te asigura că s-a copt.

Lasă prăjitura să se răcească mai întâi în tavă, apoi transfer-o pe un platou sau un grătar de răcire.

Cum prepari glazura

Este o glazură mai simplă care se poate prepara pentru deserturile de post.

Pune zahărul pudră într-un bol și adaugă câte puțin suc de lămâie în timp ce amesteci intens cu un tel. În funcție de cât de consistentă este glazura, mai adaugi, la final, puțină apă rece. Adaugă întâi o linguriță de apă, amestecă bine și dacă dorești glazura mai fluidă, mai poți adăuga o linguriță de apă.

Întinde glazura peste prăjitură de post cu morcovi și pune-o la rece pentru cel puțin 2 ore.

Exit mobile version