Prăjitură cu dovleac și aluat turnat

prajitura-cu-dovleac-si-aluat-turnat

foto catine.ro

Printre deserturile cu dovleac cu care ți-ai propus să-i răsfeți pe cei dragi în această perioadă, trece pe listă și rețeta de prăjitură cu dovleac și aluat turnat. Este delicioasă și va avea un succes garantat.

Deserturile cu dovleac sunt la mare căutare, mai ales în luna octombrie, când dovleacul este alimentul vedetă. De fapt este vedetă și ca aliment, dar și pentru a-l folosi ca decor de toamnă, simplu sau sculptat sub diferite forme.

Ingrediente

Ai nevoie pentru a prepara această delicioasă prăjitură de ingrediente pentru aluat și de alte ingrediente pentru umplutură.

Pentru aluat turnat:

Pentru umplutură:

Mod de preparare

Mai întâi, pregătește dovleacul plăcintar, care necesită curățare, răzuire și caramelizare cu zahăr. Între timp poți să pornești cuptorul la 180 de grade Celsius și să pregătești aluatul.

Cum pregătești dovleac caramelizat

Taie dovleacul mai întâi pe jumătate și îndepărtează semințele și nervurile, răzuindu-le cu o lingură. Apoi, taie cele două jumătăți în felii mai mici, decojește-le și dă-le pe răzătoare. Amestecă răzătura de dovleac cu zahărul.

Așază o cratiță pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie. Pune uleiul în ea și unge-i toată baza. Adaugă dovleacul răzuit amestecat cu zahărul. Cu o spatulă, amestecă până când zahărul este topit, iar dovleacul răzuit este frumos caramelizat și pătruns. Stinge focul și adaugă untul tăiat în cuburi micuțe, pudra de scorțișoară și zahărul vanilinat.

Amestecă ușor până când untul este topit și compoziția de dovleac caramelizat este omogenă. Las-o deoparte și pregătește aluatul.

Cum prepari aluatul pentru prăjitură cu dovleac și aluat turnat

Pune ouăle sparte în bolul mixerului. Presară sare peste ele, apoi adaugă zahărul și coaja de lămâie. Pornește mixerul și amestecă bine la treaptă superioară, până când obții o compoziție spumoasă. Apoi, adaugă pe rând: uleiul, laptele și omogenizează după fiecare ingredient.

Trece făina prin sită împreună cu praful de copt, deasupra compoziției. Încorporează ușor în compoziția de mai sus, acest amestec. Aluatul obținut va avea textura mult mai consistentă decât aluatul clasic pentru clătite.

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătește tava de copt. Unge tava cu puțin ulei în interior și presară făină. Împarte aluatul în două părți egale. Întinde prima parte în tavă și niveleaz-o uniform. Introdu tava cu aluatul turnat în cuptor pentru 15 minute sau până când aluatul este ușor rumenit la suprafață.

Scoate tava din cuptor, adaugă compoziția de dovleac și toarnă a doua parte de aluat deasupra. Introdu din nou tava cu prăjitură cu dovleac și aluat turnat la cuptor. Mai lasă prăjitura să se coacă pentru 15 minute sau până când aluatul de deasupra este bine rumenit la suprafață.

Lasă prăjitura să se răcească, porționeaz-o frumos și decoreaz-o cu zahăr pudră.

Exit mobile version