Prăjitură cu cireșe și iaurt. Desert delicios de vară

prajitura-cu-iaurt-si-cirese

foto catine.ro

Cireșele sunt fructele care se combină armonios cu diferite aluaturi pentru prăjituri. Pe lângă gust și aspect plăcut, acestea oferă deserturilor și un plus de umiditate, ca și când ar fi ușor însiropate.

Iaurtul adăugat în aluat, oferă acestuia o textură densă și cremoasă. Așadar, o combinație de ingrediente perfecte pentru un desert delicios, dar și răcoros.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea cireșelor pe care le speli bine și le pui într-o sită la scurs. După scurgere, le îndepărtezi sâmburii și le pui din nou în sită până când pregătești aluatul cu iaurt.

Cum prepari aluatul cu iaurt

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius pentru a avea timp să se încălzească. Astfel vei reduce din timpul de coacere al prăjiturii.

Pune iaurtul într-o sită deasă pentru a mai elimina din lichid și a rămâne cremos. Sparge ouăle în bolul mixerului și adaugă un praf de sare și zahărul peste ele. Amestecă-le până când obții o compoziție spumoasă și deschisă la culoare. Poți folosi și un tel pentru a amesteca ingredientele.

Adaugă uleiul și coaja de lămâie răzuită fin, apoi adaugă iaurtul cremos. Omogenizează bine compoziția și îndepărtează mixerul. Amestecă făina cu praful de copt și trece-le împreună printr-o sită. Adaugă-le treptat în compoziție, în timp ce amesteci ușor cu o spatulă. Nu mai folosi mixerul pentru a nu se lăsa compoziția.

Unge interiorul formei de copt cu ulei și tapetează-l cu puțină făină, atât la bază cât și pe pereții laterali. Întinde compoziția pentru prăjitură cu cireșe și iaurt în ea. Niveleaz-o uniform la suprafață și presară cireșele scurse deasupra ei. Apasă-le ușor cu o spatulă, să pătrundă puțin în aluat. Pune tava în cuptorul încălzit și coace prăjitura cu iaurt și fructe pentru 30-55 de minute, la 180 de grade Celsius.

Poți presăra zahăr pudră cu aromă de vanilie deasupra ei, o porționezi frumos și o savurezi cu poftă alături de cei dragi

Exit mobile version