Prăjitură cu cafea: fără făină, lapte și unt

prajitura-cu-cafea

foto dcnews.ro

Pregătirea unui desert poate fi uneori o activitate lungă și relativ complicată. Vă prezentăm rețeta unei prăjituri cu cafea, pentru care nu aveți nevoie de unt, lapte și făină.

Prăjitura cu cafea are o aromă intensă și inconfundabilă. Preparată cu cafea decofeinizată, poate fi bună și pentru copii.

Ingrediente

Mod de preparare

Primul lucru este să preparați cafeaua. Puteți folosi și cafea solubilă. Cafeaua trebuie să se răcească.

Luați un vas destul de mare și puneți ricotta, ștevia (sau zahărul normal) și lucrați totul cu un tel.

Când amestecul ajunge la o consistență cremoasă, adăugați, pe rând ouăle, amestecând bine tot timpul.

Cerneți amidonul de porumb și adăugați-l în compoziție, amestecând mereu. Acum este timpul să adăugați și cafeaua răcită.

Luați o formă de copt, cu diametrul de 20 de centimetri, turnați în ea aluatul și dați tava la cuptor pentru o oră, la 170 de grade.

Când este coaptă, prăjitura se scoate din cuptor și, după ce s-a răcit, se dă la frigider pentru minim trei ore. După trei ore, prăjitura se răstoarnă pe un platou de servire, se feliază și se aduce la masă.

Poftă bună! 

Exit mobile version