Plăcinte cu brânză și ceapă verde, preparate la tigaie

placinta-cu-branza-si-ceapa-verde-tigaie

foto simona-susu.blogspot.com

Dacă adori plăcintele în varianta sărată, dar nu ai răbdare sau timp pentru a le coace la cuptor, îți oferim o rețetă de plăcinte cu brânză și ceapă verde preparate la tigaie.

Combinația dintre ceapa verde și brânza sărată este ideală pentru a fi inclusă în rețetele de aperitive. Ceapa verde face parte dintre cele mai apreciate verdețuri de primăvară și vară. Consumul de ceapă verde aduce multiple beneficii organismului uman.

Ingrediente – pentru aluat:

Ingregiente – pentru umplutură:

Mod de preparare

Începe cu pregătirea aluatului, care necesită un timp de frământare și un alt timp de odihnă la rece. Între timp, poți pregăti și compoziția de brânză cu ceapă verde.

Cum prepari aluat de plăcinte sărate

Pune 500 de grame de făină într-un bol, dar nu înainte de a trece făina prin sită. Creează o adâncitură la mijlocul făinii și pune acolo drojdia și zahărul.

Încălzește apa și toarnă puțină peste drojdie, amestecând-o intens cu zahărul. După ce se omogenizează amestecul, așteaptă 7-8 minute să se activeze drojdia. Se va mări în volum și se vor crea mici bule la suprafață.

Topește 50 de grame din unt în apa care a rămas. Adaugă și sarea și amestecă bine până când aceasta este topită. Toarnă compoziția în vasul cu făină și drojdie. Amestecă bine toate ingredientele până când obții un aluat compact. Mai frământă puțin aluatul pentru plăcinte sărate și pe masa de lucru presărată cu făină.

Cu ajutorul sucitorului de aluaturi, întinde aluatul într-o foaie subțire, dreptunghiulară. Unge foaia de aluat cu 100 de grame de unt moale. Apoi împacheteaz-o în trei.

Trece ușor cu sucitorul peste pachetul de aluat și împachetează-l din nou în trei. Mai trece odată cu sucitorul pentru a se aplatiza pachetul de aluat. Împachetează-l pentru ultima dată. Acoperă aluatul cu o folie și pune-l la rece pentru o oră.

Cum prepari umplutura pentru plăcinte

Strivește brânza sărată sau dă-o pe răzătoare și amestec-o într-un bol cu brânza proaspătă. Spală ceapa verde și toac-o mărunt. Spală mărarul verde și toacă-l mărunt.

Adaugă-le peste amestecul de brânzeturi și omogenizează bine compoziția. Acoperă bolul cu o folie și pune-l la rece până când vei prepara plăcintele. Poți adăuga și condimente, dacă le agreezi, cum ar fi chimenul, boia de ardei, busuioc.

Cum coci plăcinte cu brânză și ceapă verde la tigaie

Scoate aluatul de la rece și împarte-l în 5-6 bucăți. Întinde fiecare bucată de aluat într-o foaie nu foarte subțire. Pune 2 linguri din amestecul de brânză cu ceapă verde și mărar la jumătate și adună marginile aluatului peste aceasta. Aplatizează bine cu mâinile sau cu sucitorul și formează o plăcintă de dimensiunea tigăii în care o coci.

Unge tigaia foarte puțin cu unt sau cu ulei și pune-o la încins pe flacăra aragazului.

Adaugă plăcinta și rumenește-o bine pe ambele părți. Procedează în același mod și cu celelalte plăcinte. Rumenește-le frumos întorcându-le de mai multe ori de pe o parte pe cealaltă.

Exit mobile version