Plăcintă de pește cu piure de cartofi

placinta-de-peste-cu-piure-de-cartofi

foto retetepentrutoategusturile.ro

Dacă aveți nevoi de idei de cină rapidă v-am pregătit o rețeto delicioasă, sănătoasă și rapid de făcut. Plăcinta de pește cu piure de cartofi este un clasic al bucătăriei britanice

Budinca cu pește și legume sau fish pie este un fel de mâncare foarte gustos și sănătos, fiind gătit la cuptor și conținând bucățele suculente de pește și multe legume. Toate acestea sunt învăluite de un sos cremos.

Ingrediente

Mod de preparare

Puneți cartofii într-o cratiță, acoperiți-i cu apă fierbinte și adăugați un vârf de cuțit de sare. Fierbeți la foc mic timp de 15-20 de minute, până se înmoaie, apoi scurgeți și lăsați să se usuce la abur. Între timp, încălziți untul într-o tigaie cu bază grea, la foc mic.

Adăugați făina și amestecați până când obțineți o pastă. Încorporați treptat 200 ml de lapte până când obțineți un sos alb și gros.

Fierbeți la foc mic timp de 3-4 minute, amestecând. Condimentați, apoi adăugați muștarul și jumătate din brânză și continuați să amestecați până când brânza s-a topit. Adăugați peștele bucăți, mazărea și varza cale și gătiți încă 8 minute sau până când varza se ofilește și peștele este abia fiert.

Pasați cartofii cu ceapa verde și 1 lingură de lapte. Încorporați restul de brânză și asezonați bine. Puneți umplutura într-un vas termorezistent și puneți deasupra piureul cu brânză, învârtindu-l cu o furculiță până când umplutura este complet acoperită.

Presărați parmezanul și coaceți timp de 10-15 minute până când plăcinta este aurie. Serviți cu o salată verde, dacă doriți. Plăcinta necoaptă, bine acoperită în vas, se păstrează la congelator până la trei luni.


Exit mobile version