Plăcintă cu zucchini și mozzarella

placinta-de-zucchini

foto diaskitchen.com

Plăcinta cu zucchini și mozzarella are multe versiuni, fiecare gospodină punându-și amprenta față de rețeta de bază.

Zucchini-ul reprezintă o legumă de vară versatilă, sănătoasă și gustoasă care poate fi preparată într-o mie de moduri. În mâncăruri, acesta poate înlocui o mulțime de alimente nesănătoase, astfel încât trebuie să-l savurezi și să-l introduci în felurile de mâncare pe care le prepari.

Gustul excelent al acestora te va încânta, în plus are efecte benefice asupra digestiei.

Ingrediente

Mod de preparare:

Cei doi zucchini și morcovul se spală, se decojesc şi se dau pe răzătoare și se așază într-o strecurătoare.

După ce s-a scurs apa, îi amestecăm cu ouăle, sarea piperul și 2 linguri de brânză.

Dacă doriți, puteți presăra peste puțin rozmarin.

Turnam aluatul într-un vas pentru copt (de ex. de 15X23 cm), presarăm restul de brânză şi-l  coacem timp de 30 de minute la 180°C, acoperit cu folie de aluminiu.

După 30 de minute, scoatem folia de aluminiu şi-l coacem  încă 15 minute, până când se rumeneşte.

Exit mobile version