Plăcintă cu dovlecei și morcovi

foto lacto-ovo-vegetariankitchen.blogspot.com

Cauți o idee pentru o plăcintă savuroasă și ușoară? Iată rețeta pentru plăcintă cu morcovi și dovlecei ușor de făcut și perfectă pentru a fi servită ca aperitiv, dar și ca un singur fel de mâncare pentru o cină rapidă.

Ingrediente pentru plăcintă cu dovlecei și morcovi

5 ouă, 500 – 600 g dovlecei, 3 morcovi, 120 g făină, 70 ml ulei, 100 g cașcaval, 1 ceapă, 1/2 plic praf de copt, mărar verde, sare și piper.

Batem cele 5 ouă, adăugăm uleiul și presărăm făina amestecată cu praful de copt.

Dovleceii curățați de coajă îi dăm pe răzătoare și îi presărăm cu sare. După 5 minute stoarcem dovleceii de apă și îi adăugăm în compoziția anterioară împreună cu morcovii, cașcavalul și ceapa (date pe răzătoare ) și mărarul tocat.

Ungem cu unt și presărăm cu pesmet un vas termorezistent, apoi adăugăm compoziția și băgăm vasul la cuptor la foc moderat.

Ținem plăcinta în cuptor până se rumenește frumos (la cuptorul meu a durat 45 minute).

Tăiem plăcinta și o servim caldă sau rece, este la fel de bună.

Poftă bună!

Exit mobile version