Placintă cu ciuperci și cașcaval

foto: http://lacto-ovo-vegetariankitchen.blogspot.com

Ingrediente pentru aluat:

50 g făină, 250 ml lapte, 3 ouă, 2 lg-țe drojdie uscată, 50 ml ulei de măsline, 1 lg-ța rasă de sare

Ingrediente pentru umplutură:

125 g cașcaval, 300 g ciuperci, 1 ceapă, 1 ardei roșu, 2 lg ulei de măsline, sare și piper

Pentru decor: semințe de mac

Amestecăm făina cu drojdia apoi punem ouăle , laptele călduț și sarea.

La sfârșit adăugăm uleiul și amestecăm până se încorporează.

Aluatul are o consistență fluidă și lipicioasă.

Pentru umplutură călim ușor ceapa în 2 lg ulei de măsline, apoi adăugăm ciupercile tăiate feliuțe și ardeiul tocat mărunt. Ținem totul pe foc până scade apa lăsată de ciuperci. Punem sare și piper după gust.

Așezăm hârtie de copt într-o tavă de aprox. 20/30 cm, presărăm pesmet și punem jumătate din aluat. Presărăm dinnou pesmet, așezăm umplutura și o întindem uniform.

Punem cașcavalul tăiat felii subțiri, restul de aluat și punem semințele de mac.

Lăsăm plăcinta să dospească 30-40 minute și o coacem în cuptorul preîncălzit pentru aprox. 25-30 min. la foc mediu până trece testul cu scobitoarea.

Servim plăcinta caldă sau rece, după preferință.

POFTĂ BUNĂ !

Exit mobile version