Papanași moldovenești. Rețeta celui mai iubit desert tradițional

papanasi-moldovenesti

foto catine.ro

Dacă vrei să transformi momentele petrecute alături de cei dragi în momente dulci, magice, răsfață-i cu papanași moldovenești.

Papanașii, acele gogoși dolofane cu brânză în aluat, servite cu dulceață și smântână, pot fi alegerea perfectă pentru orice zi mai specială. Se prepară ușor, cu ingrediente simple și la îndemână și, cu siguranță, vor fi pe placul tuturor.

Ingrediente pentru aluatul de papanași moldovenești:

Ingrediente pentru servit

Mod de preparare

Pregătim aluatul pentru gogoșile cu brânză. Amestecăm într-un bol, ouăle cu sarea și zahărul, până devin spumoase și se topesc ingredientele solide.

Adăugăm brânza proaspătă de vaci, bine scursă, coaja de lămâie răzuită fin, vanilia( păstaie sau esență) și omogenizăm compoziția.

Făina o vom cerne împreună cu praful de copt și o vom amesteca cu grișul. Încorporăm acest amestec în compoziția de brânză cu ouă.

Aluatul pentru gogoșile cu brânză se lasă la odihnit 20-30 de minute. După acest interval, se modelează papanașii sub formă de inele groase. Pentru fiecare inel se modelează și o bilă de aluat care va face pereche cu acesta.

Atât inelele de aluat cât și bilele se rumenesc în ulei încins până se ridică la suprafață.

Papanașii bine rumeniți se scot cu o spumieră pe prosoape de hârtie absorbante. Nu îi așezăm unul peste altul să nu se deformeze.

Delicioșii papanași moldovenești se servesc glazurați din belșug cu smântână și dulceața preferată.

Exit mobile version