Pandișpan pufos cu cireșe. Rețeta foarte simplă de sezon

pandispan-cu-cirese

foto bucataria.lidl.ro

Pandișpan pufos cu cireșe – rețeta cea mai simplă și mai ușoară de prăjitură pufoasă cu fructe de vară ce rămân la suprafață și nu se scufundă în blat.

Pentru a pregăti pandișpan pufos cu cireșe aveți nevoie de puține ingrediente, pe care le aveți probabil în casă.

Ingrediente

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 170 grade Celsius, căldură sus și jos. 100 g de zahăr și untul moale se mixează într-un castron până se formează o cremă. Se separă ouăle. Gălbenușurile se adaugă, unul câte unul peste crema de unt și se omogenizează compoziția.

Praful de copt se adaugă peste făină. Amestecul se cerne. Se adaugă făina treptat în crema de unt cu gălbenușuri.

Albușurile se bat spumă. Se adaugă treptat și restul de zahăr (100 g). Albușurile se adaugă prin învăluire peste compoziția din castron.

Se spală cireșele și li se scot sâmburii. Cireșele se adaugă în aluatul pentru pandișpan.

Aluatul se adaugă într-o tavă pătrată cu diametrul de 18 cm și gătește timp de 30 de minute sau până ce trece testul scobitorii. Pandișpanul cu cireșe se pudrează cu zahăr vanilinat.

Exit mobile version