Musaca de dovlecei și carne tocată – cea mai bună rețetă

Musaca-de-dovlecei-și-carne-tocată

foto clickpoftabuna.ro

Un fel de mâncare ideal pentru cei care vor fie atenți la numărul de calorii pe care îl consumă zilnic. Această rețetă de musaca cu dovlecei este cu câteva sute de calorii mai săracă decât rețeta clasică, cu cartofi. În plus, este la fel de gustoasă și poți alterna straturile de dovlecei cu vinete.

Vă putem oferi 1000 de motive pentru a vă convinge să pregătiţi această musaca de dovlecei şi carne de porc: de la aspect şi gust până la nenumăratele beneficii ale dovleceilor asupra sănătăţii.

Ingrediente

Mod de prepare: 

Pentru început, taie ceapa mărunt și usturoiul. Încinge o linguriță de ulei într-o tigaie încăpătoare și pune carnea tocată. După ce a prins puțină culoare, adaugă ceapa și usturoiul, sare și piper.

Lasă puțin la călit și adaugă conserva de bulion de roșii. Pune o linguriță rasă de zahăr și lasă totul să fiarbă. Când e gata, adaugă o legătură de pătrunjel tocat fin.

Spală dovleceii și taie-i felii pe lungime. Presară cu sare fiecare felie și lasă-le la odihnit. Apoi, într-un vas de Jena, pune primul strat de dovlecei, presară cu sare și piper, apoi carne, apoi iar dovlecei cu sare și piper până ce se termină compoziția de carne și feliuțele de dovlecel.

Pune pătrunjel tocat mărunt și cașcavalul ras și dă totul la cuptorul încins la 180 de grade pentru aproximativ 20-30 de minute.

Poftă bună!

Exit mobile version