Mâncare de spanac cu ceapă verde și usturoi. Rețetă de post

Mâncare-de-spanac-cu-ceapă-verde

foto catine.ro

Dacă te-ai hotărât să ții post sau să faci doar o pauză de la preparatele cu carne și ești în căutare de rețete culinare, îți recomandăm și rețeta de mâncare de spanac cu ceapă verde și usturoi verde.

Odată cu sosirea primăverii, organismul are nevoie de detoxificare, dar și de un aport crescut de vitamine. De aceea, preparatele simple pe bază de verdețuri sunt la mare căutare.

Mâncare de spanac cu ceapă verde și usturoi verde – Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi, te vei ocupa de pregătirea spanacului. Acesta necesită curățarea frunzelor de pe tulpini, spălarea și scurgerea lor. Apoi, urmează un proces de blanșare scurtă a frunzelor.

După ce spanacul este pregătit, vei pregăti un sos bechamel, de post, cu ceapă și usturoi verde. În acest sos vei prepara spanacul, după ce îl vei opări.

Cum prepari mâncare de spanac cu ceapă verde și usturoi verde

Pune o oală cu 1,5 litri de apă la foc.

Separă frunzele de spanac de tulpini, clătește-le bine cu apă rece și lasă-le într-o sită la scurs.

Când apa din oală clocotește, adaugă 1/2 linguriță de sare și amestecă intens pentru a se dizolva. Apoi, adaugă frunzele de spanac și opărește-le doar pentru câteva secunde, atât cât să se înmoaie. Pune-le într-o sită, la scurs. După scurgere, toacă-le mărunt, cât sunt încă fierbinți. 

Curăță ceapa verde și usturoiul verde, clătește-le și toacă-le în rondele. Apoi, pune-le la călit într-o cratiță cu ulei încins. Amestecă-le ușor cu o spatulă, pentru o pătrundere uniformă. Când sunt înmuiate bine, adaugă făina și amestecă intens, până când aceasta absoarbe tot uleiul din tigaie.

Adaugă câte puțin din apa fierbinte, amestecând continuu pentru omogenizare. Când sosul este preparat, adaugă frunzele de spanac tocate și amestecă-le bine prin sos.

Apoi, mai fierbe delicioasa mâncare de spanac cu ceapă verde și usturoi verde timp de 4-5 minute. Potrivește-i gustul cu sare și piper. Înainte de a stinge focul adaugă și mărarul tocat mărunt, iar după stingerea focului, adaugă pătrunjelul tocat.

Este o mâncare absolut delicioasă și destul de ușor de preparat.

Exit mobile version