Mâncare de fasole verde la borcan, pentru iarnă

mancare-de-fasole-verde-pentru-iarna

foto catine.ro

Pentru că este sezonul păstăilor de fasole verde, bogate în nutrienți esențiali pentru sănătate, te poți bucura de gustul și proprietățile lor, conservându-le pentru iarnă. Îți oferim mai jos o rețetă simplă de mâncare de fasole verde la borcan.

Fasolea este o leguminoasă bogată în fibre vegetale, dar săracă în calorii. Consumul de fasole verde îmbunătățește sistemul digestiv, pentru că are proprietatea de a se digera foarte ușor. Este bogată în vitamine și minerale, precum vitamina A, C, K, B6, potasiu, cupru, siliciu, calciu etc. Conține și acid folic, cu rol important in regenerarea celulară. Acidul folic contribuie la formarea celulelor roșii din sânge.

Mâncare de fasole verde la borcan – Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea tuturor legumelor, pentru a le avea la îndemână când pornești aragazul. Spală păstăile de fasole verde în mai multe ape reci. Îndepărtează-le capetele ascuțite și rupe-le în bucăți mai mici.

Curăță ceapa, clătește-o cu apă rece și toac-o mărunt. Curăță usturoiul și toacă-l în rondele, iar morcovii curăță-i și dă-i pe răzătoare. Rădăcina de țelină după curățare se poate toca mărunt sau se poate da pe răzătoare ca și morcovii. Spală ardeii, curăță-i și toacă-i în cuburi. Spală și lujerii de țelină și frunzele și pune-le într-o sită la scurs. Clătește și crenguțele de cimbru și lasă-le la scurs. Când ai toate aceste ingrediente pregătite, poți da start preparării conservei de fasole verde.

Cum prepari mâncare de fasole verde la borcan, pentru iarnă

Așază o oală de aproximativ 5 litri pe flacăra aragazului. Pune în ea 3 litri de apă la fiert. Când apa atinge punctul de fierbere, adaugă sarea și amestecă până când se diluează. Lasă apa să atingă din nou punctul de fierbere și adaugă păstăile de fasole verde. Adaugă și lujerii de la țelină, fără frunze și crenguțele de cimbru.

Într-o tigaie adâncă, așezată și aceasta pe flacăra aragazului, pune uleiul să se încălzească. Adaugă ceapa și usturoiul și amestecă-le pentru a le căli ușor. Când ceapa devine translucidă, adaugă morcovii și rădăcina de țelină. Amestecă intens pentru omogenizarea amestecului de ingrediente.

Lasă-le și pe acestea la călit 5-6 minute, apoi adaugă ardeii și peste alte 5-6 minute, adaugă pasta de roșii. Adaugă și o ceașcă din apa care fierbe cu păstăile de fasole. Lasă sosul de roșii cu legume să fiarbă la foc de intensitate mică până în momentul când păstăile de fasole verde sunt pătrunse.

Apoi, adaugă-l în oala cu păstăi de fasole verde. Mai fierbe mâncarea de fasole verde pentru 10-15 minute, atât cât să se întrepătrundă toate aromele. Gustă mâncarea și potrivește-i gustul cu sare și piper.

Pune mâncarea de fasole verde fierbinte în borcanele sterilizate, dar nu înainte de a îndepărta crenguțele de cimbru și lujerii de țelină. Așază deasupra, în borcane și frunze de țelină. Acestea vor desăvârși gustul delicios al mâncării.

Exit mobile version