Ingredientul secret pentru cei mai buni ardei umpluți

ardei-umpluti

foto catine.ro

Gospodinele au dezvăluit ingredientul secret pentru cei mai buni ardei umpluți. Dacă îți dorești să transformi un preparat clasic în ceva cu totul deosebit, atunci acest articol este potrivit pentru tine. Te vei bucura de un gust nou și de aroma intensă a ardeilor umpluți cu ajutorul unor trucuri simple.

Ardeii umpluți sunt ideali în perioada sezonului de vară. Aceștia pot fi preparați cu carne sau poți încerca varianta de post, cu orez. Indiferent de alegerea făcut, această rețetă va bucura întreaga familie cu aromele sale deosebite.

Ingredientul secret pentru cei mai buni ardei umpluți

Rețeta clasică de ardei umpluți este extrem de populară printre gospodinele din întreaga țară. Pentru a o pregăti ai nevoie de câteva ingrediente simple, pe care de cele mai multe ori le ai deja în propria bucătărie.

Ardeii umpluți nu necesită un timp îndelungat de pregătire. Rețeta nu este complexă și poate fi gătită chiar și de un începător în bucătărie.

Ai nevoie de carne tocată, orez, ceapă, condimente și, desigur, ardei. Însă există și un ingredient secret care va schimba complet gustul preparatului tău.

Dacă vrei ca ardeii tăi să aibă un gust cu totul deosebit, atunci poți încerca să adaugi puțin cimbru în compoziția acestora.

Cimbrul este recunoscut pentru gustul său deosebit, ușor picant. Acesta este folosit de gospodinele care își doresc să schimbe puțin gustul clasic al ardeilor umpluți. La final vei avea un preparat deosebit, cu o aromă complexă.

De altfel, condimentul acesta special va adăuga un plus de savoare preparatului tău, lăsând celelalte arome să se întrepătrundă și să se armonizeze în farfurie. Totuși, gospodinele atrag atenția cu privire la folosirea acestui ingredient.

El trebuie adăugat în cantitățile potrivite. Având o aromă atât de intensă, în cantități prea mari, ar putea să acapareze celelalte condimente folosite pentru pregătirea compoziției de ardei umpluți.

Cum prepari ardei umpluți cu carne și orez în sos de roșii

Pentru pregatirea ardeilor umpluți vei avea nevoie de câteva ingrediente simple:

Curăță toate legumele și apoi toacă-le mărunt. Pune într-o parte ceapa și cățeii de usturoi, iar restul legumelor călește-le într-o tigaie cu două linguri de ulei, la foc mediu. După ce ai terminat acest procedeu adaugă peste legume puțină sare, piper și cimbru. Amestecă bine întreaga compoziție. Pornește focul la tigaie, lasă-l la mic și agugă carnea tocată. Amestecă până ce legumele și condimentele se omogenizează împreună cu carnea tocată.

Lasă amestecul la răcit și pregătește ardeii. Spală-i bine și decupează-i pentru a le forma un capac. După pregătirea ardeilor poți începe să prepari sosul de roșii. Opărește roșiile într-o oală cu apă clocotită și puțină sare, apoi decojește-le.

Taie-le în jumătăți, îndepărtează cotoarele și toacă-le cât mai mărunt. Într-o oală pune ulei la încins, apoi adaugă ceapa și usturoiul tocate și călește-le alături de roșii. Continuă procesul până ce roșiile sunt gata. Când compoziția de carne s-a răcit, adaugă peste ea două ouă medii.

Omogenizează bine tot amestecul și umple ardeii. Pune ardeii în sosul de roșii de pe foc și completează cu apă până când ardeii sunt acoperiți.

Fierbe ardeii delicioși cu carne și orez în sosul de roșii. Spre final de fierbere, mai adaugă în sos un cățel de usturoi. După stingerea focului presară și puțin pătrunjel verde deasupra.

Exit mobile version