Înghețată de cătină – un deliciu răcoritor de făcut acasă

înghețată-de-cătină

înghețată-de-cătină

Înghețată de cătină este un desert răcoritor și savuros, dar și nutritiv, asta datorită proprietăților pe care aceste fructe le au. Înghețata de cătină este ușor de făcut în casă și cu siguranță mult mai sănătoasă decât multe alte deserturi din comerț.

Fructele de cătină au un gust ușor acrișor, foarte puțin amărui și se culeg începând cu luna august și până la sfârșitul lunii octombrie. Cel mai indicat este să fie culese toamna cât mai târziu, atunci când fructele sunt foarte bine coapte.

Ingrediente:

Mod de preparare:

Amestecă cătina cu zahărul și cu sucul de portocale și fierbe-le într-o cratiță, la foc mic, amestecând. Pisează cătina cu o ligură pe măsură ce se înmoaie de la fiert. După ce începe să clocotească acest amestec, lasă focul mic și mai fierbe încă 5 minute.

Ia cratița de pe foc, lasă să se răcească și apoi folosește blenderul pentru a face un piure. Strecoară apoi piureul pentru a îndepărtă semințele.

Amestecă apoi cu smântâna și vanilia. Pune amestecul obținut în congelator și vei obține în câteva ore o înghețată gustoasă și sănătoasă.

Poftă bună!

Exit mobile version