Înghețată de căpșuni – rețeta cu 3 ingrediente

inghetata-de-capsuni

foto csid.ro

Pentru că este vară, este foarte cald afară și cu siguranță îți dorești să te răcorești, îți oferim o rețetă de înghețată cu căpșuni. Rețetele de înghețată sunt la mare căutare în zilele toride de vară. Dar pentru a te răsfăța cu acestea, nu este necesar să mergi la un restaurant sau la gelaterie. Le poți prepara simplu și rapid acasă și le poți savura la propria terasă din balcon sau din curte.

Rețetele de înghețată sunt foarte versatile. Le poți prepara din o multitudine de ingrediente mai simple, sau mai complexe, după pofta inimii. Însă vara, cele mai la îndemână sunt fructele de sezon. Sunt pline de vitamine și arome și dau savoare și culoare înghețatelor.

Ingrediente

Mod de preparare

Înghețata de căpșuni se poate face și fără aparat de făcut înghețată. Avem nevoie de doar 3 ingrediente

Căpșunile se spală și se taie în bucăți mici.

Căpșunile se întind pe o farfurie. Dacă nu avem o farfurie foarte mare putem așeza căpșunile în straturi, dar vom separa fiecare strat prin folie alimentară. La final vom acoperi farfuria cu folie și o vom da la congelator până vor îngheța.

Fructele se vor pasa într-un blender puternic (unul care poate zdrobi gheața). Se pasează până se obține o cremă consistentă.

Înghețata de căpșuni se amestecă cu iaurtul și mierea și se dă la congelator.

Se poate servi cu diverse toppinguri și sosuri.

Exit mobile version