Dulceață de pepene galben cu ghimbir

dulceata de pepene galben cu ghimbir

foto catine.ro

Dacă adori gustul delicios de pepene galben, nu ezita să-l conservi pentru mai târziu într-o foarte gustoasă și aromată dulceață de pepene galben cu ghimbir.

Pepenele galben, denumit și cantalup, are o mulțime de beneficii pentru sănătatea organismului, chiar și după conservare.

Dulceață de pepene galben cu ghimbir – Ingrediente

Mod de preparare

Important pentru reușita perfectă a dulceții de pepene galben este alegerea tipului de pepene.

Există două tipuri de pepene galben pe piață: pepenele cremos și cel zemos. Pepenele cremos este cel cu gust asemănător cu gustul bananei. Al doilea tip de pepene galben, cel zemos, are gustul asemănător cu al ananasului.

Pe acesta trebuie să-l alegi pentru rețeta de dulceață de pepene galben cu ghimbir. Este zemos, însă cuburile din pulpa de pepene își păstrează forma intactă atât în timpul tratamentului termic cât și după. Dacă alegi pepenele cremos, acesta se va sfărâma pe parcurs și vei obține gem de pepene, nu dulceață.

Cum se prepară dulceața de pepene galben cu ghimbir

Începe prin a tăia pepenele în felii, apoi îndepărtează cu o lingură partea care conține semințe.

Următorul pas este să elimini coaja cu ajutorul unui cuțit cu lamă subțire. Taie feliile de pepene galben în cuburi micuțe și pune-le într-un vas încăpător. Curăță ghimbirul și toacă-l mărunt sau dă-l pe răzătoare. Adaugă ghimbirul peste cuburile de pepene galben.

Adaugă și sucul de la o lămâie, după ce i-ai răzuit coaja fin. Pune coaja de lămâie deoparte și las-o la uscat până când o vei folosi la dulceață.

Amestecă toate ingredientele din vas cu zahărul și acoperă vasul cu o folie de prospețime. Pune-l la frigider pentru 48 de ore. În acest timp, mai amestecă din când în când ingredientele, pentru a se topi zahărul și a se forma sirop.

După acest interval de timp, scurge siropul și pune-l la fiert, până trece testul picăturii. După ce siropul a devenit consistent și a trecut testul, adaugă cuburile de pepene galben, amestecate cu ghimbir.

Fierbe dulceața de pepene galben pentru 15-20 de minute. Nu uita să îndepărtezi spuma care se formează deasupra. În timp ce fierbi delicioasa dulceață de pepene galben cu ghimbir, pune borcanele la sterilizat.

Pune dulceața fierbinte în borcanele fierbinți și închide bine capacele. Pune borcanele cu dulceață în cuptorul cald și lasă-le acolo până când se răcesc.

Exit mobile version