Dulceață de gogonele. Reţeta simplă cu rezultate garantate

Dulceata-de-gogonele

foto poftadecevabun.ro

Pentru unii această dulceață de gogonele pare inedită. Cubulețe translucide de gogonea confiate în sirop auriu aromatizat natural cu vanilie și lămâie. Chiar este o dulceață faină și ieftină.

Unii nu mai știu ce să facă cu gogonelele din grădini așa că această rețetă vine în întâmpinarea lor. Merită să încercați această rețetă deosebită.

Ingrediente

Mod de preparare

Se spală gogonelele, se taie în jumătăţi, se taie cotoarele şi cu ajutorul unei linguriţe, se scot seminţele. Se taie apoi cubuleţe şi se pun într-un bol. Se toarnă peste ele sucul de la 2 lămâi şi se lasă 1 oră să intre zeama de lămâie în ele, amestecând din când în când, scrie bucataras.ro.

După o oră, se toarnă într-o oală de inox cu fundul dublu, se adaugă zahărul şi condimentele: cuişoare, batonul de scorţişoară, ghimbirul şi anasonul. Se amestecă bine şi se pune pe foc.

Se adaugă şi coaja de lămâie şi esenţa de vanilie şi se pune pe foc iute, până începe să fiarbă, apoi se reduce uşor focul. 

Se fierbe aproximativ o oră şi ceva, timp în care se mai ia din dulceaţă şi se face proba pe o farfurie. 

Se sterilizează borcanele, apoi se toarnă dulceaţa fierbinte. Se căpăcesc şi se pun în paturi la căldură până se răcesc, apoi se depozitează în cămară.

Exit mobile version