Dulceață de cireșe fără zahăr

Dulceata-de-cirese

foto savoriurbane.com

Dacă nu ești prietenă cu zahărul, îți oferim o rețetă de dulceață de cireșe fără zahăr. Te vei bucura de o rețetă cu număr redus de calorii.

Există mai multe variante de a prepara dulceață, gem sau compot fără zahăr adăugat. Poți opta pentru a înlocui zahărul clasic cu un îndulcitor natural asemănător și ca gust, dar și ca aspect. Cel mai simplu este să înlocuiești siropul preparat cu zahăr pentru dulceață cu un sirop natural de fructe foarte dulci.

Ingrediente

Mod de preparare

Spală cireșele și scurge-le bine de apă. Apoi îndepărtează-le sâmburii cu dispozitivul special sau cu o agrafă. Așază o sită deasă deasupra unui bol și pune cireșele în ea. Lasă-le să se scurgă bine.

În timp ce se scurg cireșele în sită, ocupă-te de pregătirea merelor. Spală bine merele, șterge-le cu prosoape de hârtie și taie-le în bucăți mai mici. Cu ajutorul unui storcător de mere transformă-le într-un suc delicios.

Pune o oală de inox pe flacăra aragazului și adaugă sucul de mere în ea. Pune resturile rămase de la mere într-un tifon, leagă tifonul bine și adaugă-l în sucul de mere. Tot aici, pune și sucul de cireșe scurs. Adaugă și un baton de vanilie și fierbe siropul rezultat până când se reduce la jumătate. Apoi înlătură batonul de vanilie și tifonul cu resturile de la mere, dar nu înainte de a-l stoarce bine.

Adaugă cireșele din sită și sucul de lămâie și fierbe delicioasa dulceață de cireșe fără zahăr pentru 15- 20 de minute, la foc de intensitate medie. Înlătură spuma care se formează pe parcurs.

Pune dulceața fierbinte în borcane mici, sterilizate. Închide bine borcanele cu capacele aferente și acoperă-le cu o pătură. Lasă-le acolo până când se vor răci. Etichetează-le frumos și depozitează-le în cămară.

Exit mobile version