Dulceață de ceapă. Cum se face și cu ce să o mănânci

Dulceata de ceapa

foto libertatea.ro

Dacă nu ai mâncat până acum dulceață de ceapă, ar trebui să încerci această rețetă. Poți mânca dulceață de ceapă în burgeri, lângă fripturi sau chiar cu un mic dejun cu ouă poșate și sos olandez.

Ceapa este una dintre legumele de bază, cel puțin în bucătăria românească. Există foarte puține mâncăruri în care nu se începe cu clasica ceapă călită. Dar ceapa nu e doar bază pentru mâncare și sosuri, ci poate deveni dulceață sau supă. Poți pune dulceață de ceapă în sandvișuri și este delicioasă alături de o friptură de porc sau pui.

Dulceață de ceapă dulce – Ingrediente

Această rețetă este atât de ușoară încât chiar și un începător o poate face. Necesită ingrediente minime și poate fi schimbată în funcție de ingredientele pe care se întâmplă să le ai la îndemână.

Mod de preparare

Într-o oală mare, gătește ceapa în unt și ulei încins la foc moderat până se rumenește, aproximativ 15 minute.

Leagă ierburile cu sfoară de bucătărie și adaugă-le împreună cu ceapa fiartă, amestecând până se parfumează. Presără zahărul peste ceapa fiartă, sare, redu focul la mic și nu te atinge de ceapă. Nu amesteca, nu scutura tigaia și nu învârti în ceapă!

Lasă ceapa în pace până când zahărul s-a topit și devine un lichid care clocotește.

Dă focul mare și lasă zahărul se caramelizează. Pune oțetul și lasă totul să se gătească la foc mic. Odată ce această glorioasă dulceață de ceapă dulce s-a răcit, ești gata să faci cam orice îți dorești cu ea. Doar scoate mănunchiul de ierburi și aruncă-l mai întâi.

Cum să mănânci dulceața de ceapă

Dacă nu ai mâncat până acum dulceață de ceapă, s-ar putea să nu știi cum să o folosești.


Exit mobile version