Cum se face drobul de miel după rețeta lui Cătălin Scărlătescu

catalin-Scarlatescu-drob

foto viva.ro

Drobul de miel este unul dintre preparatele tradiționale care nu lipsește niciodată de pe masa de Paște. Este un aperitiv care nu se pregătește deloc greu, așa că mai jos îți spunem rețeta de drob de miel, cu care să îți surprinzi familia anul acesta de sărbători.

Ingrediente drob de miel

Cum se face drobul de miel după rețeta lui Cătălin Scărlătescu

Organele și carnea se taie cuburi mari și se călesc în tigaie în ulei de floarea soarelui, cu sare și piper. Apoi, se dau deoparte și se lasă la scurs. 25% din compoziție se taie cuburi mici, restul se toacă la mașina.

Ceapa și usturoiul verde se toacă mărunt și se prăjesc în tigaia în care au fost călite organele. Se lasă până se evaporă toată apa din tigaie. Mărarul și pătrunjelul se toacă “aproape fin”.

Se amestecă bine toate ingredientele. Se cântărește compoziția și se adaugă ouăle bătute omletă. Se asezonează cu sare și piper.

De asemenea, se pot adăuga în mijlocul compoziției, înainte de a fi băgată la cuptor, ouă fierte întregi, care, când drobul va fi tăiat felii, îi vor da acestuia un aspect și mai apetisant.

Se învelește compoziția în prapure și se dă la cuptor la 140 °C, pentru 50 de minute. Se servește rece, cu muștar alături.


Exit mobile version