Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi

Cum-trebuie-sa-fierbi-ouale

foto playtech.ro

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Spargerea ouălor în timpul fierberii este o problemă comună și frustrantă în același timp. În special în această perioadă a Paștelui când ne dorim să avem ouă roșii perfecte.

Majoritatea oamenilor păstrează ouăle în frigider, scoțându-le chiar când urmează să le gătească. Este important însă să le aduceți mai întâi la temperatura camerei și apoi să le folosiți! Dacă puneți ouăle reci direct în apa fierbinte pentru fierbere, există șanse mari ca acestea să crape. Acest lucru se datorează faptului că gazele se încălzesc și se dilată în interiorul cojii, crescând presiunea, provocând astfel crăparea lor. 

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi

Doar o linguriță de sare poate împiedica ouăle să se spargă în timpul procesului de fierbere. Umpleți o oală cu apă, puneți-o pe foc și amestecați în ea o linguriță de sare. Când apa ajunge la punctul de fierbere, puneți ușor ouăle în oală și fierbeți-le timp de 10 minute pentru a obține gălbenușul perfect fiert. 

Nu adăugați prea multe ouă în oală în timp ce le fierbeți. Ouăle nu trebuie să se atingă sau să se ciocnească unele de altele în timp ce apa este în clocot. Dacă folosiți o oală mică, nu fierbeți mai mult de 3-4 ouă odată. Dacă fierbeți mai multe ouă, utilizați o oală mai mare în acest scop sau fierbeți în mai multe tranșe pentru a preveni supraaglomerarea. 

Trucul oțetului este una dintre cele mai simple și mai eficiente moduri de a preveni crăparea ouălor. Nu uitați să folosiți o linguriță de oțet pentru fiecare ou! Umpleți o oală cu apă și adăugați oțet în funcție de numărul de ouă pe care le fierbeți. Puneți oala pe foc și fierbeți ouăle. Adăugarea de oțet în apă ajută proteinele din albușul de ou să se coaguleze mai repede, ceea ce duce la evitarea crăpării cojii ouălor, scrie indiatimes.com.

Țineți flacăra la mediu în timp ce apa fierbe. 

Transferați rapid ouăle într-un vas cu apă rece și lăsați-le la răcit aproximativ 3-4 minute. 

Exit mobile version