Cum să alegi vinul potrivit pentru friptura de miel și cum să prepari friptura perfectă

vin-pentru-friptura-de-miel

foto dorianradu.ro

Un pahar de vin potrivit pentru miel va desăvârși masa îmbelșugată de Paște. Care este însă cel mai bun vin potrivit pentru miel? Ei bine, specialiștii răspund la unison: vinul roșu. Există însă unele diferențe în ceea ce privește diferitele rețete cu carne de miel și soiul potrivit de vin.

În prepararea cărnii de miel se folosesc tot felul de condimente care complimentează gustul. Printre acestea se numără usturoiul, ceapa, citricele, sumacul, menta, feniculul, rozmarinul, cimbrul, oregano.

Carnea de acest tip este destul de rar consumată pe la noi, pentru că mielul este sacrificat la doar câteva săptămâni. În schimb, italienii, spaniolii, francezii și britanicii iubesc mielul de lapte.

Dacă nu îți plac vinurile roșii, poți asocia carnea de miel și cu un rosé sec, mai ales în cazul cărnii gătite în sânge sau medium rare.

Cum să prepari friptura de miel perfectă

Iată cum să prepari o friptură de miel perfectă! Cu siguranță îți vei da pe spate musafirii!

Ingrediente:

Mod de preparare

În primul rând, carnea de miel trebuie spălată, curățată de grăsime foarte bine și uscată cu un șervețel.

Carnea trebuie lăsată la marinat într-un amestec de condimente, ulei de masline și zeamă de lămâie. Ideal este ca ea să fie ținută la marinat pentru cel puțin 12 ore sau cel mai bine 24 de ore.

Pulpa trebuie înțepată adânc cu un cuțit din loc în loc, pe ambele părți. Apoi, introdu usturoiul în găurile formate cu cuțitul.

Pulpa de miel trebuie unsă cu ulei de măsline, condimentată cu sare și piper și așezată într-o tavă unsă cu câteva linguri de ulei.

Vinul trebuie turnat împreună cu apă călduță iar carnea trebuie pigmentată cu câteva ace de rozmarin proaspăt și câteva frunze de maghiran.

La final, acoperiți tava în care ați pus bucata de carne de miel și intruceți-o în cuptorul preîncălzit la 200 de grade.

Exit mobile version