Cum pregătești acasă cea mai bună dulceață de ardei iuți

dulceata-ardei-iute

foto retetelemihaelei.com

Ardeii iuţi sunt un adjuvant natural pentru sănătate. Consumul regulat de ardei iute ajută la intensificarea metabolismul, arde caloriile şi scade tensiunea arterială. Dulceața de ardei iute este la fel de benefică pentru organism.

Dulceața de ardei iuți este potrivit de picantă, aromată și dulce-acrișoară. Putem regla gradul ei de iuțeală modificând proporția dintre ardeii iuți și cei kapia (dulci).

Ingrediente dulceață de ardei iute:

Mod de preparare

Se curăţă ardeii de cotoare şi seminţe (foloseşte mănuşi) şi se bagă în robotul de bucătărie la măcinat. Se pune sare peste ardei şi se lasă aşa 3-4 ore. Apoi se scurg, se pun într-o cratiţă şi se adaugă peste ei oţetul de mere şi lămâia cu tot cu coajă, tăiată în sferturi.

Se pune vasul pe foc mic pentru 30 de minute. Se scoate lămâia, se adaugă zahărul şi se mai lasă la foc domol timp de o oră până se îngroaşă. Amestecă din când în când. Dulceața de ardei iuți se pune fierbinte în borcanele sterilizate şi se închid ermetic.

Dulceaţa de ardei iuţi merge perfect alături de o porție de friptură suculentă.

Exit mobile version