Cobbler cu căpșuni. Un desert foarte simplu, dar delicios

Cobbler-cu-capsuni

foto catine.ro

Cobbler cu căpșuni. Dacă ești în căutarea unei rețete de desert cu căpșuni, foarte simplu, dar delicios, prepară rețeta de cobbler cu căpșuni. Este acel gen de desert pe care vei dori să-l repeți necontenit.

Cobbler este denumirea unui desert din bucătăria englezească și cea americană. Se prepară dintr-o umplutură de fructe care se pune direct în tavă și se acoperă cu un aluat fraged, sfărâmicios.

Rețeta originală se prepară cu fructe, însă acestea se pot înlocui și cu creme, sau cu compoziții de ciocolată.

Cobbler cu căpșuni – Ingrediente

Desertul se compune din două elemente: aluat și umplutură. Împarte lista de ingrediente de la început în funcție de cele două elemente, pentru a-ți ușura munca.

Pntru aluat:

Pentru stratul de fructe: 

Cobbler cu căpșuni – Mod de preparare

Primul pas pentru prepararea acestui desert din bucătăria englezească constă în pregătirea căpșunilor. Acestea necesită un timp de fierbere, apoi un alt timp de răcire, înainte de a le adăuga în tavă.

Spală căpșunile, curăță-le și lasă-le la scurs. Apoi taie-le în bucăți mai mici și pune-le într-un vas cu baza dublă. Adaugă zahărul peste ele și amestecă-le. Adaugă cantitatea de zahăr în funcție de gustul căpșunilor și, bineînțeles, în funcție de cât de dulci preferi deserturile.

Dacă preferi gustul dulce-acrișor, pentru cantitatea de 500 gr de căpșuni nu adăuga mai mult de 100 gr de zahăr. Așază cratița cu amestecul de căpșuni și zahăr pe flacăra aragazului, aprinsă la intensitate mică. Lasă f

ructele să fiarbă pentru aproximativ 10-12 minute, atât cât să se topească zahărul și să se formeze un sirop cu textură consistentă. Lasă sosul de fructe la răcit, apoi adaugă-l în tava unsă cu unt.

Cum prepari aluatul pentru Cobbler cu căpșuni

Mai întâi pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Pentru a prepara aluatul, amestecă într-un bol făina cu praful de copt, zahărul și un praf de sare. Adaugă gălbenușul, untul tăiat în cubulețe și amestecă ingredientele frământându-le cu degetele ca pentru aluatul clasic de crumble sau de tartă. Adaugă laptele și vanilia și mai amestecă puțin aluatul. Vei obține un aluat cu textura granulată.

Ia câte o lingură din aluat și așază-l din loc în loc deasupra căpșunilor din tavă.

Pune tava în cuptor și coace desertul pentru aproximativ 30 de minute, la 180 de grade Celsius.

După coacere, lasă-l să se tempereze câteva minute, apoi îl poți savura ușor fierbinte.

Este delicios și simplu, doar presărat cu zahăr, dar este extrem de delicios și servit cu înghețată de vanilie deasupra.

Exit mobile version