Ciorba falsă de burtă din ciuperci pleurotus

ciorba-falsa-de-burta

foto ciorba-falsa-de-burta

Ciorba falsă de burtă din ciuperci pleurotus este un înlocuitor delicios la rețeta tradițională. Încearcă această rețetă de supă tradițională de burtă preparată cu ciuperci pleurotus în loc de burtă, rapid de făcut, perfectă pentru a fi servită ca atare sau ca garnitură.

Ciupercile pleurotus sunt îndrăgite în întreaga lume pentru textura lor delicată și pentru aroma lor ușoară și savuroasă. Ciupercile au, de obicei, pălării largi, subțiri, în formă de stridii sau de evantai și sunt albe, gri sau cafenii, cu branhii care căptușesc partea inferioară.

Ingrediente:

Mod de preparare:

Curăță, spală și taie ciupercile în fâșii subțiri. Topește untul într-o oală mică. Adaugă ciupercile și gătește-le timp de 10 minute, până când ciupercile eliberează lichid.

Combină făina și apa, bate pentru a elimina orice cocoloașe și adaugă-le în oală. Pune sarea și laptele. Gătește pentru încă 10 minute. Într-un castron mic sau într-un borcan, combină usturoiul și oțetul.

Servește supa cu 1-2 linguri (sau mai mult) din amestecul de usturoi și oțet și ardei roșu iute. Această supă are cel mai bun gust ca atare, cu o felie de pâine crocantă. Poate fi ornată cu ierburi proaspete, cum ar fi pătrunjelul.

Este un remediu excelent pentru mahmureală. De asemenea, ajută și în cazul răcelii, combinația de usturoi, oțet și ardei roșu iute fiind cea care aduce un gust unic supei.


Exit mobile version