Ciorbă de roșii ca la bunica

reteta-ciorba-de-rosii-ca-la-bunica

foto stirilekanald.ro

Este vară, iar legumele vedetă ale verii sunt roșiile de grădină gustoase și sănătoase ce au umplut tarabele din piețe. Una dintre rețetele mult adorate vara este rețeta de ciorbă de roșii ca la bunica.

Îți oferim lista de ingrediente și pașii necesari pentru prepararea uneia dintre rețetele cu gust de copilărie.

Ingrediente

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea legumelor. Pune o oală cu aproximativ 2 litri de apă la fiert. Când apa atinge punctul de fierbere adaugă și o linguriță de sare. Amestecă bine până când sarea este topită.

Lasă apa să atingă din nou punctul de fierbere și adaugă roșiile bine spălate. Opărește roșiile pentru 1-2 minute, apoi scurge apa și lasă roșiile să se tempereze puțin, apoi le poți îndepărta coaja. Toacă roșiile în cuburi micuțe și lasă-le deoparte într-un bol.

Curăță ceapa, clătește-o și toac-o solzișori. Curăță morcovii, rădăcina de țelină și păstârnacul. Dă-le pe răzătoare sau toacă-le în cuburi. Spală 1-2 lujeri de țelină cu frunzele, spală și pătrunjelul verde și pune-le într-o sită, la scurs. Când ai toate aceste ingrediente pregătite poți începe procesul de preparare a ciorbei.

Cum prepari ciorba de roșii

Pune o oală cu apa pe flacăra aragazului. Într-o tigaie, așezată pe a doua flacără a aragazului pune uleiul la înfierbântat. Adaugă ceapa și amestec-o prin ulei pentru un minut. Nu o călești, doar o lași să-i degaje gustul.

Adaugi morcovul, țelina și păstârnacul. Amestecă-le și pe acestea în uleiul înfierbântat pentru 1 minut. Pune ingredientele din tigaie în ala cu apa fierbinte. Lasă-le să fiarbă până când sunt bine pătrunse, apoi adaugă roșiile.

Adaugă și crenguța de cimbru dar și lujerii și frunzele de țelină. Le adaugi întregi pentru că le vei îndepărta la final de fierbere a ciorbei. Lujerii de țelină și frunzele vor degaja în ciorbă aromă plăcută și gust acrișor. Adaugă o linguriță de sare și lasă ciorba de roșii să fiarbă pentru 15-20 de minute.

Nu este necesar să fierbi ciorba de legume pentru timp îndelungat. Atât roșiile cât și legumele fierb rapid, iar o fierbere îndelungată le-ar distruge aromele dar și proprietățile. Spre final de fierbere gustă ciorba și potrivește-i gustul cu sare și piper.

După stingerea focului adaugă și pătrunjelul verde tocat mărunt, pentru un plus de prospețime și aromă.

Exit mobile version