Ciorbă de pui á la grec. Rețetă perfectă pentru masa de prânz

Ciorbă-de-pui-á-la-grec

foto primofastfood.ro

Dacă ești în căutarea unei rețete de ciorbă din carne de pui, gustoasă și revigorantă, perfectă pentru un prânz în familie, îți oferim o rețetă de ciorbă de pui á la grec. Este gustoasă, sățioasă, acrișoară și cremoasă, perfectă și pentru gusturile celor mici.

Este o ciorbă consistentă, îngroșată cu orez, dreasă cu smântână, ou și suc de lămâie și presărată din belșug cu mărar și pătrunjel verde. Este atât de hrănitoare că nu mai simți nevoia să servești și felul doi la masă.

Ingrediente

Mod de preparare

Pune la foc mediu, o oală cu 3 litri, cu apă. Când apa începe să fiarbă, pune carnea de pui porționată și o linguriță de sare. Lasă carnea să fiarbă până începe să se desprindă de pe oase. Din când în când, înlătură spuma care se formează deasupra.

Transferă carnea în alt vas, las-o să se tempereze, apoi o desfaci de pe oase și o tai în bucăți mai mici. În supa de pe foc adaugă legumele curățate și tocate în cuburi mici. Adaugă și o foaie de dafin, dar nu uita să o înlături după 10-12 minute, altfel devine amară. Lasă ciorba să fiarbă la foc mic spre mediu, acoperind vasul cu capac.

Când legumele sunt ușor pătrunse, adaugă orezul clătit în apă rece, în prealabil. Tot acum adaugi și carnea de pui dezosată și tăiată mai mărunt. Lasă ciorba să mai fiarbă 7-8 minute, timp în care pregătești dressingul.

Amestecă cele 2 gălbenușuri de ouă cu sucul de lămâie și smântâna. Omogenizează bine amestecul și diluează-l, treptat cu supă fierbinte. Adaugi câte puțină supă fierbinte și amesteci intens, până se ajunge la temperatura ciorbei din vas.

Acum toarnă dressingul în ciorbă, în fir subțire, amestecând intens cu o spatulă pentru a se omogeniza. Mai lasă delicioasa  ciorbă de pui să fiarbă aproximativ 6-8 minute. În acest timp guști ciorba și îi potrivești gustul cu sare și piper.

Înainte de stingerea focului adaugi mărarul tocat, care are nevoie de 2-3 minute de fierbere pentru a-și degaja aroma. După stingerea focului, adăugi și pătrunjelul verde, tocat mărunt. Aroma acestuia se degajă imediat, deci nu mai are nevoie de fierbere.

Exit mobile version