Chifteluțe cu arpacaș

Arpacaşul salvează nu doar aparenţele, transformând mâncăruri cât se poate de banale într-unele ce par sofisticate, dar este şi cât se poate de potrivit pentru preparate de post.

Ingrediente pentru chifteluțe cu arpacaș:

1 cană de arpacaș, 4-5 căței de usturoi, 2 -3 ouă, condimente pentru mici sau chiftele, 2 lg de făină, sare și piper, pesmet.

Se înmoaie arpacașul câteva ore apoi se fierbe și se scurge de apă. Dacă aveți oală sub presiune se fierbe în 35 de minute de când se ridică supapa, fără să înmuiați arpacașul în prealabil.

Trecem arpacașul prin mașina de tocat carne.

Adăugăm usturoiul dat pe răzătoare, condimentele, 2-3 ouă, sare și piper. Eu am avut doar condimente pentru grătar 🙂 dar au ieșit foarte bune și așa.

Punem făina și apoi adăugăm pesmet până rezultă o pastă care se poate modela.

Cu mâinile umezite formăm chifteluțele și le așezăm pe un tocător.

Le prăjim în ulei încins pe ambele părți până se rumenesc.

Scoatem chifteluțele pe un șervețel de hârtie să se scurgă de ulei. Mi-au plăcut aceste chifteluțe pentru că nu absorb ulei la prăjit.

Le putem servi alături de sos tartar și ketchup.

Poftă Bună!

Exit mobile version