Chiftele de post din cartofi și morcovi

Chiftele-de-post

foto catine.ro

Dacă nu mai știi ce să gătești pentru una dintre gustările zilei, îți oferim o rețetă de chiftele de post din cartofi și morcovi.

Rețeta este simplă, necesită puține ingrediente și se prepară rapid. Este ideală și pentru perioadele de post, dar și pentru atunci când îți dorești un preparat simplu, dar care să fie gustos și consistent. Cartofii se combină perfect cu morcovii, iar condimentele le poți alege după preferințe. Poți opta pentru puțin busuioc uscat sau rozmarin.

Chiftele de post din cartofi și morcovi – Ingrediente:

Mod de preparare

Începe prin a curăța cartofii, morcovii, ceapa și usturoiul. Apoi le clătești cu apă rece și le lași într-o sită, la scurs. Spală și verdeața, dar las-o și pe aceasta la scurs.

Cartofii și morcovii îi dai pe răzătoarea mare și îi amesteci într-un bol. Ia câte puțin din acest amestec si scurge-l bine de lichid. Presează amestecul de morcovi cu cartofi în ambele mâini până se elimină tot sucul. Ceapa și usturoiul le dai pe răzătoarea mică. Le adaugi peste amestecul de cartofi și morcovi după scurgerea lichidului.

Adaugă și un sfert de linguriță cu sare și tot un sfert de linguriță cu piper, busuiocul uscat și bine mărunțit și verdeața tocată. Omogenizează bine amestecul și potrivește-i consistența cu 1-2 linguri de făină. Restul de făină o presari pe un platou.

Cum formezi și prepari chiftelele de cartofi

Ia câte o lingură din compoziția pentru chiftele de post din cartofi și morcovi și modeleaz-o în mâinile trecute prin făină. Dă-i o formă sferică, în formă de bilă. Trece bila prin făină, apoi aplatizeaz-o ușor presând-o în mâini. Procedează în același mod până când formezi toate chiftelele. Așază-le pe platoul presărat cu făină.

Pune ulei într-o tigaie încăpătoare. Așază tigaia pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie. Când uleiul este înfierbântat, scufundă în el chiftele de cartofi și morcovi, atâtea câte încap.

Lasă-le să se rumenească bine pe prima parte, până când devin aurii, apoi întoarce-le cu o spatulă. Rumenește-le și pe a doua parte, apoi transferă-le pe un platou tapetat cu prosoape de hârtie. Folosește o spumieră pentru a scoate chiftelele din uleiul încins.

Lasă chiftelele să se scurgă bine pe prosoapele de hârtie, apoi le poți savura cu poftă.

Exit mobile version