Chiftele de legume. Fără carne, fără ouă și fără făină. Sunt recomandate și celor care sunt la dietă

Chiftele-fara-carne-oua-si-faina

foto playtech.ro

Atunci când nu mai ai nicio idee ce să gătești și vrei să surprinzi pe toată lumea cu o rețetă ușoară de numai 55 calorii, iată ce poți prepara în doar câteva minute.

Cum se prepară cele mai delicioase chiftele de post, fără ouă, făină sau carne. Sunt gustoase și ușor de preparat. Nu te vei mai opri din mâncat. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie:

Ingrediente

Pentru legumele coapte:

Mod de preparare

Legumele se taie cubulețe: vinetele, dovleceii și ardeii. Apoi, acestea se pun pe o tavă care a fost unsă, anterior, cu puțin ulei de măsline. Înainte de a da tava la cuptor, pune sare peste legume, după gust, după care vei adăuga puțin busuioc mărunțit. După ce sunt gata, legumele se lasă să se răcească.

După ce  legumele s-au răcit, puneți jumătate din ele într-un castron, adăugați 3 linguri de tărâțe de ovăz și ricotta. Amestecați compoziția, până când toate ingredientele sunt bine amestecate. Nu uitați să asezonați cu sare și mai amestecați câteva minute.

Luați o tavă de copt pe cate o veți acoperi cu hârtie specială. Formați chiftelele cu mâinile și le așezați în tavă, păstrând o mică distanță între ele.

Coaceți chifteluțele la 180 de grade pentru aproximativ 20-30 de minute în cuptorul cu convecție. Verificați dacă suprafața chiftelelor a devenit rumenă. În acest moment, veți ști că chiftelele sunt gata.

Poftă bună!

Exit mobile version