Chef Scărlătescu recomandă rețeta de cartofi zdobiţi. A învățat-o de la bunica sa

chef-catalin-scarlatescu

foto romaniatv.net

Dacă iubiţi preparatele din cartofi, această reţetă este ideală, fiind extrem de simplu de realizat. Chef Scărlătescu ne recomandă cartofi zdrobiţi.

Cătălin Scărlătescu este un nume cu greutate în România. A devenit celebru în țara noastră după ce a intrat în televiziune, la masa juriului unor emisiuni culinare. În domeniul gastronomiei însă și-a făcut un renume de foarte mulți ani, fiind un adevărat specialist al gusturilor bune.

Cu toate acestea, deși face cele mai simandicoase rețete servite prin restaurantele din lume, chef Cătălin Scărlătescu iubește să prepare o rețetă simplă de cartofi zdrobiți, pe care a îmvățat-o de la bunica sa.

Rețetă de cartofi zdrobiți

Avem nevoie de cartofi fierți, sare, pătrunjel, smântână și unt. Se fierb carfofii întregi, timp de 20 de minute, după care se decojesc și se lasă câtva minute la răcit. După aceea, se zdrobesc cartofii, dar nu ca la piure, ci se lasă mai mari, se adaugă sarea, untul, smântâna, toate după gustul fiecăruia, apoi se presară pătrunjel tocat mărunt. Se amestecă totul și se servește. Este o adevărată delicatese.

Bătrâna l-a învăţat că atunci „Când faci mâncare din suflet, toată lumea o să te iubească!”. Se pare că juratul, născut pentru a fi bucătar, i-a urmat mereu sfatul.

Exit mobile version