Chec aperitiv cu șuncă și cașcaval. Rețetă simplă și delicioasă

chec aperitiv

foto catine.ro

Dacă nu mai știi ce să prepari pentru un platou cu aperitive festive, îți oferim o rețetă simplă și delicioasă de chec aperitiv cu șuncă și cașcaval. Poți prepara acest chec sărat și pentru o masă festivă, dar și atunci când ai în frigider multe alimente al căror termen de valabilitate se apropie de expirare.

Rețeta nu este complicată și nu sunt necesare nici ingrediente complexe. Preparând acest chec, te poți bucura alături de cei dragi de o gustare delicioasă cu aspect îmbietor.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea ingredientelor, necesare pentru rețeta de chec sărat. Taie șunca afumată în felii subțiri, sau în cuburi, în funcție de aspectul pe care îl preferi. Răzuiește cașcavalul pe răzătoarea mare, iar măslinele taie-le în rondele sau în jumătăți. Este important să alegi un tip de cașcaval cu textură mai fermă, pentru a-l putea răzui perfect. Este ideal chiar cașcavalul afumat, dacă adori gustul acestuia. Topește untul și lasă-l să se răcească. Trece făina prin sită împreună cu praful de copt.

Când ai toate aceste ingrediente pregătite, poți porni cuptorul la 180 de grade Celsius.

Sparge ouăle într-un bol și adaugă peste ele sarea și piperul. Amestecă-le bine cu mixerul sau cu un tel. Când obții o compoziție spumoasă, adaugă untul topit și răcit, apoi smântâna. Omogenizează bine compoziția, apoi adaugă amestecul de făină cu praf de copt.

Continuă cu cașcavalul răzuit, feliile subțiri de șuncă și măslinele verzi. Omogenizează bine compoziția pentru chec aperitiv cu șuncă și cașcaval. Vei obține o compoziție mult mai fermă decât compoziția pentru un chec clasic.

Unge o tavă clasică de chec cu unt moale și presară făină peste stratul de unt. Toarnă compoziția de chec în ea și niveleaz-o frumos la suprafață, cu o spatulă.

Coace checul aperitiv pentru 35-40 de minute la 180 de grade sau până când este bine rumenit la exterior. Lasă checul să se răcească în forma de copt, apoi îl poți transfera pe un platou de servire. Nu felia checul până când nu este răcit, pentru a nu lăsa senzația de necopt.

Exit mobile version