Chec aperitiv – cel mai bun chec cu șuncă sau cu spanac

chec-aperitiv-sunca

foto retetesivedete.ro

O rețetă ușoară ce poate fi făcută din doar câteva ingrediente pe care, cu siguranță, le ai deja acasă. Poate fi ideea perfectă pentru mic dejun sau pentru gustarea zilei.

Vezi de ce ingrediente ai nevoie și cum pregătești acasă cele mai bune rețete de chec pentru aperitiv.

Chec cu șuncă, cașcaval și măsline – Ingrediente

Mod de preparare

Ouăle și laptele împreună cu uleiul se pun într-un vas și se amestecă. Se adaugă și făina cu praful de copt peste, parmezanul ras și se amestecă până aluatul devine omogen. În aluat se adaugă și măslinele tăiate felii sau cubulețe, cașcavalul tăiat în cubulețe mici, prosciutto și se amestecă toate până se încorporează bine în aluat.

Se condimentează bine cu sare și piper și toată compoziția se pune într-o formă de chec și se introduce în cuptorul încins pentru 35 de minute, la 180 de grade C. Când este gata, se scoate din cuptor și se lasă să se răcească, după care se taie în felii.

Chec aperitiv cu spanac – Ingrediente

Un aperitiv care se pregătește ușor și pentru care nu ai nevoie nici de mult timp de prepare, nici de prea multe ingrediente. Rețeta pentru chec cu spanac.

Mod de preparare

Dacă spanacul este proaspăt, se pune la fiert în apă cu sare și când începe să fiarbă se mai lasă pentru 4-5 minute, după care se scoate. După ce a fiert, trebuie să rămână o cantitate de 225 de grame. Pentru asta, este nevoie de aproximativ 400 g de spanac crud.

Spanacul se scoate din apă și se lasă la scurs, după care se toacă mărunt. Într-un bol se amestecă ouăle cu laptele, uleiul și brânza rasă și se adaugă spanacul.

Se amestecă și făina cu praful de copt și se toarnă peste compoziția lichidă. Se omogenizează aluatul și se pune într-o tavă de chec pe care ai tapetat-o în prealabil cu unt și făină.

Checul se pune la cuptor pentru 30 de minute, la 180 de grade, după care se scoate din cuptor și se lasă să se răcească. Se taie felii și se mănâncă mai cald.

Exit mobile version